Procurorii Viorel Cerbu si Iuliana Bendeac vor reveni, din 1 decembrie, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri admiterea cererilor acestora de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie, scrie Agerpres. Cei doi fusesera propusi de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA, dupa ce procurorul general decisese incetarea delegarii lui Lucian Papici la conducerea acestei sectii.

Sectia pentru procurori a discutat miercuri cererile formulate de procurorii Ioan Viorel Cerbu si Iuliana Bendeac de incetare a activitatii la DNA si revenire la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

"Sectia pentru procurori a CSM a hotarat: incetarea activitatii in DNA - nivel central a lui Ioan Viorel Cerbu, incepand cu 1 decembrie si revenirea sa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, parchet unde a functionat anterior numirii sale la structura specializata sus-mentionata, incepand cu aceeasi data; incetarea activitatii in DNA - nivel central, incepand cu 1 decembrie, a Iulianei Bendeac, delegata in functia de procuror sef al Biroului de registratura generala, arhiva si grefa din cadrul Sectiei de resurse umane si documentare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si revenirea sa la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, parchet unde a functionat anterior numirii sale la structura specializata sus-mentionata, incepand cu aceeasi data", se arata in solutia postata pe site-ul CSM.

Initial, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, ii propusese la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA pe Iuliana Bendeac si Viorel Cerbu, insa ulterior acesta si-a retras nominalizarile.

"In urma consultarilor avute de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul Justitiei a decis retragerea propunerii de numire in functie a celor anterior mentionati care ocupa in prezent, prin delegare, cele doua functii de conducere", se arata intr-un comunicat al MJ transmis in 11 octombrie Agerpres.

De asemenea, ministrul a decis atunci inaintarea catre CSM a solicitarii de aviz pentru numirea procurorilor Gheorghe Popovici in functia de procuror-sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei si Danut Volintiru in functia de procuror sef adjunct al aceleiasi sectii.

Laura Codruta Kovesi afirmase, dupa acest episod, ca increderea in cei doi procurori a fost erodata, dupa ce astia nu o anuntasera de propunerea ministrului Justitiei.