Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis miercuri acordarea a numai 200.000 de euro daune morale studentei din Constanta care si-a pierdut mana in urma unui accident rutier produs in 2006, reducand astfel suma de la 1.000.000 de euro pe care Tribunalul Bucuresti decisese ca CNADNR trebuie s-o plateasca tinerei, informeaza Agerpres. Decizia poate fi atacata cu recurs la instanta suprema.

CAB a admis miercuri, in parte, apelul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si a decis reducerea sumei pe care trebuie sa o primeasca Georgiana-Elena Ghegeliu, victima unui accident de circulatie in 2006.

Fata se afla alaturi de prietenul sau intr-o masina care circula pe drumul national care duce spre Brasov. Acesta a incercat sa evite coliziunea cu un alt autoturism, ramas neidentificat, care intrase pe contrasens si a tras de volan in dreapta, insa a pierdut controlul iar autovehiculul s-a oprit intr-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat.

Parapetul a strapuns portiera din dreapta a autoturismului si a accidentat-o grav pe tanara la mana, care ulterior i-a fost amputata de medici.

In urma solutionarii dosarului deschis de Inspectoratul Judetean de Politie Brasov si continuat de procurorii brasoveni, s-a stabilit ca prietenul tinerei nu este vinovat pentru acest accident, ci administratorul drumului - CNADNR.

Georgiana-Elena Ghegeliu a actionat in judecata CNADNR si a cerut daune morale de un milion de euro pentru traumele suferite in urma accidentului.