Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, a fost eliberat din arest, dupa ce instanta suprema a decis definitiv, marti, ca poate fi cercetat in libertate in dosarul in care est acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala, anunta Mediafax.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis recursul lui Traian Berbeceanu impotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva si au dispus eliberarea acestuia din arest.

Instanta suprema a dispus ca masura preventiva in cazul lui Berbeceanu interdictia de a parasi tara.

Decizia instantei supreme este definitiva, Traian Berbeceanu urmand sa fie eliberat dupa ce documentele privind hotararea judecatorilor vor ajunge la locul de detentie.

In 19 noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti dispusese prelungirea cu 30 de zile a masurii arestarii preventive in cazul comisarului de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu, admitand astfel cererea procurorilor DIICOT.

Traian Berbeceanu, fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, a fost arestat preventiv in 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. El a facut recurs, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv, pe 31 octombrie, ca acesta sa ramana in arest.

Traian Berbeceanu este acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. In acelasi dosar sunt cercetati sotii Titus Biriescu si Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate in comert ilegal cu petrol, arestati de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, sotii Titus Gabriel si Anisoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese ca cei doi soti au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia si Inspectoratul Scolar Hunedoara, unde lucreaza sotia comisarului.

Procurorii au aratat ca Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii gruparii, dandu-le informatii despre investigatiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii acestei grupari. Berbeceanu i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.

Dosarul in care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrala a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Directiei.