Firma de constructii care are contracte cu Consiliul Judetean Prahova si care l-a denuntat la DNA pe Razvan Alexe, arestat preventiv pentru trafic de influenta si inculpat si intr-un dosar de evaziune fiscala, a renuntat la un contract de deszapezire de 500.000 de lei, invocand probleme financiare.

Firma prahoveana de constructii Star T&D - al carui reprezentant este denuntator in dosarul instrumentat de DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti si in care Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta - a renuntat, luni, la semnarea unui contract cu Consiliul Judetean Prahova pentru deszapezirea drumurilor judetene, in valoare de 530.000 de lei, transmite Mediafax.

Potrivit vicepresedintelui CJ Prahova, Laurentiu Rebega, luni, institutia a semnat contractele pentru deszapezirea a cinci dintre cele opt sectoare in care este impartit judetul Prahova pentru activitatea de deszapezire.

Unul dintre contracte, care valoreaza 530.000 de lei si care fusese castigat de firma Star T&D, nu a fost semnat intrucat castigatorul licitatiei a anuntat ca renunta la acest contract, invocand "motive financiare", a precizat vicepresedintele CJ Prahova.

Acesta a mai spus ca Star T&D a castigat licitatia pentru deszapezirea a trei sectoare din judetul Prahova, contracte care valoreaza, in total, 1.935.000 de lei.

Astfel, in afara de contractul in valoare de 530.000 de lei la care firma a renuntat, Star T&D a mai castigat un contract de deszapezire in valoare de 815.000 lei si altul de 590.000 lei.

Luni, la semnarea contractelor cu toti operatorii de deszapezire, Star T&D a semnat doar unul dintre cele trei contracte, respectiv pe cel in valoare de 815.000 de lei. Licitatia pentru atribuirea contractului de 590.000 de lei, castigata tot de Star T&D, a fost contestata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, motiv pentru care contractul nu a putut fi semnat, a explicat Laurentiu Rebega.

Saptamana trecuta, procurorii DNA Ploiesti au stat peste cinci ore la sediul Consiliului Judetean Prahova, unde au verificat documente ale Directiei Economice si ale Serviciului de Achizitii, anchetatorii plecand cu trei cutii pline cu documente.

Vicepresedintele CJ Prahova Laurentiu Rebega declara atunci ca anchetatorii au cerut documente de la Serviciul Achizitii si de la Directia economica, documente care privesc relatiile contractuale intre CJ Prahova si SC Star T&D.

Patronul firmei Star T&D este cel care l-a denuntat pe Razvan Alexe in dosarul in care acesta este arestat pentru trafic de influenta.

"In perioada 2012-2013, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui functionar public, respectiv presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a pretins si a primit de la denuntator sume de bani disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate de catre firma SC Star T & D SRL catre SC Marconstruct Company SRL, lucrari pe care aceasta din urma nu le-a executat, in suma totala de 5.204.005 lei (suma ce reprezinta totalul celor virate prin cont bancar de SC Star T & D SRL catre SC Marconstruct Company SRL in perioada 2012 - 2013)", se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva pe numele lui Alexe, intocmit de procurorii DNA Ploiesti.

Star T&D este una dintre firmele care au avut contract cu CJ Prahova pentru deszapezirea drumurilor judetene si in iarna trecuta. De altfel, firma Star T&D are mai multe contracte cu autoritatile locale din judet pentru reparatii si intretineri de drumuri, precum si pentru deszapezire.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Star T&D este in functiune si este sub urmarire penala.

Firma Star T&D, care figureaza cu sediul social in comuna Blejoi, si care apare ca avand certificatul de inmatriculare preschimbat, ii are ca asociati persoane fizice pe Teodor Dumitru, cu 40 la suta, si Ion Dumitru, cu 60 la suta.

Razvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta, in 14 noiembrie, fiind acuzat ca ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judetean Prahova.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca lucrarile in cauza se refera la reabilitarea unor drumuri judetene aflate in administrarea Consiliului Judetean Prahova.

In ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relatiile pe care Razvan Alexe le are cu fiul si fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, publicand fotografii in care Alexe apare la nunta fiicei sefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc in urma cu cativa ani in Beirut.

De asemenea, Razvan Alexe este inculpat, alaturi de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu si de alte sase persoane, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achizitii si livrari de marfuri si servicii facute prin aproximativ 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip "fantoma.

Numele lui Alexe apare si intr-un dosar in care este urmarita penal Fabioara Ionescu, administratorul public al judetului Prahova.

Citeste mai multe despre acest caz:

DNA ridica documente de la sediul CJ Prahova/ Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma: Anchetatorii au solicitat copii dupa contractele pentru activitatea de deszapezire

Firmele care primeau bani prin presupusul circuit de spalare de bani din Prahova rulau milioane de euro cu zero, maximum 2 angajati si cu actionari sarbi si greci

Inca un urmarit penal in reteaua Pavaleanu: Managerul Consiliului Judetean Prahova, acuzat ca facea platile catre Razvan Alexe. Vezi cum s-a extins ancheta in dosarul de evaziune de 35 de milioane de euro

DNA: Razvan Alexe lua mita sa intervina la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a oferi unei firme lucrari publice. Societatea fostului consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu era "bidon" in afacere. Legatura dintre cei trei prahoveni

Procurorii: Razvan Alexe, retinut pentru trafic de influenta. Lasa sa se inteleaga ca intervine la persoane cu putere de decizie din Consiliul Judetean Prahova. Dosarul a fost preluat de DNA

Cancan.ro: Razvan Alexe, cautat de procurori in dosarul deseurilor toxice de pe Nava Flaminia, traieste in SUA si s-a casatorit in Las Vegas

Noi legaturi in dosarul Pavaleanu: Deputatul PSD Vlad Cosma a incasat 134.000 de euro anul trecut de la SC Conti SA/ Firma este acuzata de evaziune fiscala, are bunurile sechestrate dar a castigat in plina ancheta de la Primaria Ploiesti un contract in valoare de 8, 4 milioane de lei

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro