Timp de trei zile, o delegatie chineza condusa de Li Keqiang, premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze, va efectua o vizită oficială în România, ca răspuns la o invitaţie a premierului Victor Ponta. In cele trei zile vor fi semnate cel putin 13 acorduri, memorandumuri si scrisori intre partea romana si cea chineza, va avea loc cea de-a doua reuniune la nivel de Prim-miniștrii din Europa Centrală şi de Est și China si va fi organizat, la Palatul Parlamentului, Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est.

Premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze va fi însoţit de o delegaţie guvernamentală şi de oameni de afaceri. Este prima vizită în România a unui premier al Consiliului de Stat al R.P. Chineze după 19 ani.

In cadrul intalnirii, va fi adoptată o Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale. Cu ocazia vizitei, Premierul Li Keqiang va ţine şi un discurs în Parlamentul României.

Din delegatia chineza mai fac parte: Wang YI, ministrul afacerilor externe, Xu SHAOSHI, ministrul comisiei naţionale pentru dezvoltare si reformă, Lou JIWEI, ministrul finanţelor, Gao HUCHENG, ministrul comerţului, Xiao JIE, secretar general adjunct al Consiliului de Stat, Ning JIZHE, director al oficiului de cercetare al Consiliului de Stat, Huo YUZHEN, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al R.P. Chineze în România, Song TAO, ministru adjunct al MAE, secretar general al Secretariatului pentru Cooperarea dintre China şi ţările Europei Centrale şi de Est si Shi GANG, şeful Cancelariei Primului Ministru.

In prima zi a vizitei, luni 25 noiembrie, vor fi semnate o serie de documente de cooperare bilaterală, memorandumuri si scrisori în domeniile energiei (nuclear, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi al culturii.

In cea de-a doua zi a vizitei, va avea loc la Palatul Parlamentului forumul oamenilor de afaceri „China-Europa Centrală şi de Est” in prezenţa premierului Victor Ponta si primului ministru Li KEQIANG. De asemenea se vor desfasura lucrarile Summit-ul Premierilor din Europa Centrală şi de Est - China.

A treia zi, primul-ministru chinez va sustine un discurs in sala de plen a Parlamentului.

Pe 26 noiembrie 2013, se va desfășura la București, cea de-a doua reuniune la nivel de Prim-miniștrii din Europa Centrală şi de Est și China. Alături de premierul României și de pPremierul Consiliului de Stat al RP Chineze, la reuniunea la nivel înalt vor participa șefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi Ungariei și ministrul de externe din Letonia.

Aceasta este a doua reuniune a șefilor de guverne din țările Europei Centrale și de Est și China, după cea organizată în 2012 la Varșovia.

Cu ocazia reuniunii la nivel înalt de la București, prim-miniștrii vor evalua stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an în urmă la Varșovia, vor aborda domeniile și mijloacele concrete de dinamizare a relațiilor comerciale și investiționale între cele două zone, prin proiecte de cooperare în domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT şi turism. In acest context, vor avea loc şi întrevederi bilaterale ale Prim-ministrului României cu premierii ţărilor din regiune.

Tot marti, 26 noiembrie, va fi organizat, Forumul Economic şi Comercial China-Europa Centrală şi de Est. Acest eveniment se desfăşoară în marja reuniunii şefilor de guvern din Europa centrală şi de Est – China. Forumul Economic şi Comercial va fi deschis de Victor Ponta, Prim-Ministrul României şi de Li Keqiang, Premierul Consiliului de Stat al R.P Chineze.

La Forum vor participa peste 1500 de oameni de afaceri, dintre care aproximativ 300 de oameni de afaceri chinezi, 800 români şi peste 400 oameni de afaceri din celelalte ţări din regiune (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Lituania, Letonia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria).

Forumul va fi organizat într-o sesiune plenară şi 5 ateliere de lucru axate pe principalele domenii de cooperare dintre China şi Europa Centrală şi de Est: infrastructura/ transport, energie, agricultura, IT&C şi turism.