Politistii bucuresteni nu exclud posibilitatea ca persoana care l-a impuscat pe cetateanul croat vineri seara in zona Baneasa sa fie un strain cu care victima sa fi avut diverse afaceri, au declarat duminica oficiali ai Politiei Capitalei, citati de Agerpres.

"Am emis mai multe ipoteze. Nu o excludem pe cea de criminalitate importata, in sensul ca cele intamplate sa aiba o stransa legatura cu activitatea partii vatamate din afara granitelor Romaniei", a afirmat duminica intr-o conferinta de presa Mihai Voicu, directorul general adjunct al Politiei Capitalei.

Potrivit acestuia, imediat dupa incident, victima a fost dusa la Spitalul Floreasca pentru ingrijiri medicale, ulterior fiind transportata in Germania, la Berlin.

"Este un dosar complex in care se desfasoara foarte multe activitati. Fara indoiala exista un cerc de suspecti, un anturaj al victimei care este in proces de a fi verificat. Victima este cetatean croat, avand unele legaturi de afaceri in alte tari. Victima, ca orice cetatean, are dreptul de a fi ingrijita conform asigurarii de sanatate. Asigurarea de sanatate prevedea si aceasta posibilitate. Familia a optat pentru a fi tratat la o clinica privata din Germania. Politia nu are niciun drept sa impiedice acest lucru", a precizat Radu Gravris, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei.

Politistii au mai informat ca a fost identificat si tipul armei cu care atacatorul a tras in seara respectiva si ca s-au prelevat probe ADN.

Un om de afaceri croat stabilit in Romania a fost impuscat vineri cu o arma cu glont, in zona bulevardului Aerogarii din Baneasa. Imediat dupa incident, barbatul s-a refugiat intr-o benzinarie si a solicitat ajutorul angajatilor de acolo pentru a anunta SMURD-ul. La fata locului s-a deplasat o ambulanta care i-a acordat ingrijirile medicale si l-a dus la Spitalul Floreasca.

  • Omul de afaceri croat impuscat in Baneasa, tratat la o clinica privata din Germania

Omul de afaceri croat care a fost impuscat, vineri seara, cand iesea de la birou, in cartierul bucurestean Baneasa, este tratat la o clinica privata din Germania, a declarat, duminica, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, Radu Gavris, potrivit Mediafax.

Barbatul care a fost impuscat vineri seara, cand iesea de la firma unde lucreaza, de pe Bulevardul Aerogarii, a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost operat, el avand plagi impuscate la nivelul coapsei drepte, in abdomen si torace.

Ulterior, familia a optat sa fie tratat la o clinica privata din Germania, el avand aceasta posibilitate prin asigurarea de sanatate de care beneficiaza, a declarat Radu Gavris, duminica, in cadrul unei conferinte de presa la Politia Capitalei.

Acesta a mai precizat ca cetateanul croat are legaturi de afaceri cu mai multe tari, in timp ce directorul adjunct al Politiei Capitalei Marius Mihai Voicu a spus ca, in acest caz, nu este exclus sa fie vorba de criminalitate importata.

Cetateanul croat este casatorit cu o romanca si are doi copii mici, au declarat pentru Mediafax surse din randul anchetatorilor. El are afaceri cu fier vechi in Romania, sediul firmei sale aflandu-se pe Bulevardul Aerogarii. Totodata, el are o masina inmatriculata in Bosnia-Hertegovina.

Sursele citate au mai precizat ca ar fi existat si mai multi martori ai incidentului, mai multe persoane sustinand ca au auzit focurile de arma, in timp ce una a spus ca l-a si vazut pe atacator care ar avea o inaltime de 1,75 metri si purta sapca.

Victima a intrat vineri, in jurul orei 20.15, intr-o benzinarie de pe Bulevardul Aerogarii si a spus ca are o rana la spate, angajatii benzinariei sunand la 112.