Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat vineri ca, incepand de luni, in partea de vest, centru, nord si in Oltenia precipitatiile sub forma de ploaie se vor transforma in ninsoare, urmand ca in urmatoarele doua zile ninsorile sa se extinda in sudul tarii. Este posibil ca ANM sa emita luni o atentionare Cod Galben de ninsoare.

"In 20 octombrie spuneam ca dupa 20 noiembrie vor fi indeplinite conditiile de precipitatii sub forma de zapada. Iata ca de luni, 25 noiembrie, chiar sunt indeplinite conditiile ca precipitatiile sa fie sub forma de zapada", a declararat Ion Sandu in sedinta Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit directorului ANM, "in cursul zilei de luni, in partea de vest, centru si nord deja precipitaiile sub forma de ploaie se transforma in zapada, si mai ales la munte. Luni dupa-miaza sau luni seara incep sa se transforme in zapada si in Oltenia. Marti, in partea de sud vom avea predominant precipitatii sub forma de zapada si, de asemenea, miercuri. Prin urmare, in cursul zilei de duminica, ANM va emite o informare privind evolutia fenomenelor meteo in aceste zile - luni, marti si miercuri - si nu excludem posibilitatea ca luni sa emitem o atentionare Cod Galben pentru zapada, in prima parte pentru partea de nord, centru si vest, si marti si miercuri pentru partea de sud."

In ceea ce priveste temperaturile inregistrate saptamana viitoare, "de luni incep sa scada si sunt undeva la -3 /-5 grade, sa spunem joia viitoare la Bucuresti, si in depresiuni putem sa ajungem la -10 grade in timpul noptii, iar in timpul zilei intre 0 si 5 grade."