Presedintele PNL, Crin Antonescu, afirma ca nu isi poate permite sa isi ia deciziile politice cu teama ca va fi criticat de Antena 3 si de trustul de presa controlat de familia Voiculescu, afirmand ca nu accepta presiuni. El a exemplificat cu faptul ca, in momentul in care Jose Manuel Barroso i-a dat o "lista ca la chelneri" lui Victor Ponta, a cerut personal eliminarea uneia dintre cerintele Uniunii Europene.

Antonescu a fost intrebat, la Digi24, daca nu se teme ca va intra in vizorul Antenei 3, dupa ce a anuntat ca rupe colaborarea cu Daniel Constantin, presedintele PC, partid infiintat de Dan Voiculescu.

"Nu pot sa imi fie frica sa fac sau sa spun ceva ca se supara Antena 3. Cand Barroso i-a dat o lista asa, ca la chelneri, dl Ponta, un punct era sa nu fie gratiat Nastase", a precizat liderul liberalilor, precizand ca i-a spus lui Victor Ponta: "Pe asta taie-o, presedintele Romaniei nu primeste ordine de la nimeni".

El s-a referit la momentul suspendarii lui Traian Basescu, cand detinea functia de presedinte interimar, iar Victor Ponta a fost convocat la Bruxelles, unde seful Comisiei Europone, Jose Manuel Barroso, i-a inmanat premierul roman o lista cu cerintele blocului comunitar, ingrijorat in acel moment de incalcarea statului de drept in Romania.

"Nu ai cum sa interzici prerogativa unui presedinte, Romania e o tara libera", a subliniat acum Antonescu.

El l-a contrazis pe Victor Ponta si in ceea ce priveste presupusa sa impacare cu Daniel Constantin, afirmand ca primului ministru "ii place sa vorbeasca, sa prezinte lucrurile in roz, ca diriginte al clasei, si uneori acest lucru il pune intr-o situatie delicata, de rade lumea de tine, s-a impacat (Crin Antonescu) cu Daniel Constantin".

In ceea ce priveste racirea relatiilor cu PC, Crin Antonescu a precizat ca el nu poate juca intr-o "opereta" in care Daniel Constantin este prezentat drept presedintele partidului dar Dan Voiculescu ia deciziile.

"M-a deranjat o forma de ipocrizie. Cand apare dl Voiculescu si in fata a mii de oameni debiteaza asemenea lucruri eu mai am ce sa discut cu dl Daniel Constantin. In aceasta opereta eu nu doresc sa joc, nu e presedintele vreunui partid", a explicat acesta.

In ceea ce priveste criticile formulate de presedintele fondator al PC, Antonescu a replicat: "Cine e dl Voiculescu ca sa se super pe mine?".