Directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a declarat vineri ca institutia pe care o conduce evita orice legatura cu anul electoral 2014, sustinand ca "unii" sunt interesati de atragerea serviciului in dezbaterea despre alegeri, transmite Agerpres.

"Nu vreau sa comentez despre aspecte care tin de aceasta foarte interesanta dinamica politica interna. Asa cum mentionez adesea si in cadrul Comisiei, suntem o institutie neutra si independenta. Evident, am mai spus-o public, nu dorim sa fim atrasi, desi unii doresc sa fac acest lucru, in acest proces electoral care se deschide in 2014 in legatura cu prezidentialele, si vom evita orice fel de comentarii, discutii si contacte care pot fi legate de acest subiect", a spus Maior, dupa audierea in Comisia parlamentara pentru controlul SRI.

Precizarea directorului SRI a survenit unei intrebari referitoare la posibile presiuni din partea Serviciului Roman de Informatii pentru ca PSD sa aiba un candidat propriu la prezidentiale.

George Maior a fost audiat joi la Comisia parlamentara a SRI cu privire la bugetul institutiei pe 2014, dar si in legatura cu posibilele implicatii asupra Romaniei ale scandalului international generat de Edward Snowden. De asemenea, Maior i-a informat pe parlamentari despre activitatile internationale de relationare ale Serviciului din ultima perioada, in legatura cu participarea la Clubul de la Berna, precum si despre relatiile cu partenerii importanti si strategici ai SRI din spatiul european si Nord-Atlantic.

Potrivit lui Maior, bugetul SRI pe 2014 este mai mic decat cel din 2013, avand in vedere discutiile pe care le-a avut la nivelul Ministerului de Finante si al Guvernului, in contextul evolutiilor economice generale.

Maior a spus ca este multumit de bugetul alocat SRI in conditiile date, dar si-a exprimat speranta ca in cadrul unor rectificari care vor avea loc anul viitor sa poate fi operate anumite suplimentari avand in vedere misiunile Serviciului, de asigurare a securitatii nationale, "securitate nationala care niciodata si in niciun stat nu va fi gratuita".