Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltarii Regionale, a precizat marti ca in urma procesului de descentralizare nu va fi concediat nimeni din ministere, angajatii urmand sa ramana in aceleasi posturi, dar intr-o institutie care va fi in subordinea alteia, scrie Agerpres. Dragnea a mai spus ca, in acelasi timp, ministrii trebuie sa vina cu o reorganizare a ministerelor pe care le conduc.

"Nu va fi concediat absolut nimeni, este extrem de important sa facem precizarea asta. Raman tot in aceleasi posturi, dar la o institutie care va fi in subordinea altei institutii in jur de 14.000 - 15.000 de oameni. Dar toti cei care vor munci in institutiile descentralizate vor ramane cu acelasi drepturi salariale, cu toate drepturile pe care le-au avut castigate pana acum si fara sa fie pusa problema instabilitatii pentru cineva", a precizat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Cu toate acestea, Dragnea spune ca ministrii trebuie sa vina cu o reorganizare a ministerelor pe care le conduc.

"Am inteles ca d-na ministru Rovana Plumb intentioneaza, si eu o sustin, sa desfiinteze Agentia de Protectia Mediului si sa preia la minister aceste atributii pentru ca in fapt aceasta agentie, cand a fost infiintata, a creat o structura paralela cu ministerul. In practic, nu e nevoie de aceasta agentie, ca ceea ce face aceasta agentie, cu cheltuieli suplimentare, poate sa faca foarte simplu ministerul. (...) Ce vor face ceilalti ministri, cu agentiile care se subtiaza, vom vedea in perioada urmatoare, pentru ca fiecare ministru va trebui sa vina cu o reorganizare a ministerului, dar nu am auzit sa aiba loc o diminuare a personalului. Dar vom vedea, nu face obiectul acestei legi", a explicat Dragnea.

Potrivit acestuia, legea nu se refera la "ce se intampla cu agentiile nationale", ci ce se intampla cu institutiile care se descentralizeaza.

"Cei care sunt sefi acum la institutiile judetene care se descentralizeaza raman in continuare", a adaugat vicepremierul.

Intrebat despre Ministerul Agriculturii, vicepremierul a aratat ca in fiecare judet au fost oprite aproximativ de 12 persoane pentru Inspectoratul semintelor si Agentia Fitosanitara, restul urmand sa ramana la Directia Agricola care se comaseaza cu o serie de institutii locale de resort, respectiv cu Casa Agricola, formand o institutie noua.

Referindu-se la bugetul pentru anul viitor, Dragnea a aratat ca intr-o anexa de la aceasta lege sunt prevazute pe coloane distincte la fiecare minister, pentru fiecare judet in parte, numarul de posturi care va ramane in institutia care se descentralizeaza, sumele aferente pentru cheltuielile de personal, precum si sumele aferente pentru cheltuielile cu bunurile si serviciile, asa cum au fost prevazute in 2013 - proportional.