Camera Deputatilor a aprobat noua lege a restituirilor. Comisiile locale pentru inventarierea terenurilor vor fi conduse de primari

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 19 noiembrie 2013, 17:12 Actualitate | Esenţial

Camera Deputatilor a aprobat marti proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania, informeaza Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), intr-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit noii legi a restituirilor, aprobata de deputati cu 275 de voturi "pentru", 51 "impotriva" si patru abtineri, comisiile locale pentru inventarierea terenurilor vor fi conduse de primarii de comuna, oras sau municipiu. Anterior legea prevedea ca presedintii acestor comisii sunt reprezentantii institutiilor prefectului.

O alta modificare este majorarea termenului de decadere in procedura administrativa in care persoanele care se considera indreptatite pot completa cu inscrisuri dosarele depuse la entitatile investite de lege. Termenul a fost majorat de la 90 de zile la 120 de zile.

De asemenea, noua lege prevede ca titularii de dosare constituite in temeiul Legii nr. 10/2001 pot opta pentru returnarea dosarelor inregistrate la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor catre entitatile investite cu solutionarea notificarii in vederea restituirii in natura sau compensarii imobilelor cu alte bunuri.

Potrivit noului act normativ, in cazul in care din documentele existente in dosarele de despagubiri nu se pot identifica vechiul amplasament sau caracteristicile tehnice ale imobilului, calculul despagubirilor se va face prin aplicarea valorii minime prevazuta de grila notariala pentru localitatea respectiva.

Camera Deputatilor este Camera decizionala in acest caz, urmand ca proiectul adoptat sa fie trimis la promulgare Presedintiei.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

969 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri