Saptesprezece masini ale firmei Prospectiuni SA, ce se aflau in parcarea hotelului Central din Medias, au fost gasite duminica dimineata cu cauciucurile taiate, relateaza Nova TV. Potrivit sursei citate, actiunea, care s-a petrecut in timpul noptii, a fost pusa pe seama evenimentelor desfasurate sambata in localitatile sibiene Mosna si Alma Vii, unde zeci de persoane au protestat impotriva companiei de explorari.

Politia Medias face cercetari la fata locului, precizeaza televiziunea locala.

Sambata, in comuna sibiana Mosna, peste 100 de persoane au participat la un protest organizat impotriva firmei Prospectini SA, care desfasoara in zona lucrari de specialitate. La protest au venit, la chemarea organizatorilor, si persoane din Iasi, Harghita, Sibiu, Brasov si Hunedoara, relateaza Nova TV Medias. Manifestantii au protestat apoi si in satul invecinat Alma Vii.

Potrivit Romania libera, "Prospectiuni SA", societate al carui actionar este controversatul om de afaceri Ovidiu Tender, este acuzata de satenii din mai multe localitati din Sibiu (intre care si Mosna), Arges si Constanta de incalcarea dreptului la proprietate, dupa ce angajatii companiei au instalat pe terenurille acestora, fara a le cere acordul, echipamente speciale pentru identificarea resurselor de gaze din subsol.