Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de decorare a unei educatoare din Bucuresti, informeaza Administratia Prezidentiala, Potrivit Mediafax, aceasta i-a trimis un memoriu senatorului Ecaterina Andronescu, in care se intreba daca, dupa o viata dedicata educatiei, nu ar fi normal sa ii fie recunoscute meritele.

"In semn de inalta apreciere pentru indelungata sa cariera dedicata educarii tinerelor generatii, pentru daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in slujba Scolii romanesti, impunandu-se ca un model de excelenta pedagogica, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a conferit Medalia 'Meritul pentru Invatamant' Clasa a III-a doamnei Elena Gh. Constantin, educatoare (Bucuresti)," se precizeaza in comunicat.

Decorarea a fost facuta la propunerea ministrului Educatiei Nationale Remus Pricopie.

"In semn de inalta apreciere pentru indelungata sa cariera dedicata educarii tinerelor generatii, pentru daruirea si profesionalismul de care a dat dovada in slujba Scolii romanesti, impunandu-se ca un model de excelenta pedagogica, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a conferit Medalia ᅡMeritul pentru Invatamantᅡ Clasa a III-a doamnei Elena Gh. Constantin, educatoare (Bucuresti)", se arata in comunicatul emis de Administratia prezidentiala.

Propunerea Ministerului Educatiei a fost facuta la sugestia senatorului Ecaterina Andronescu, care a inaintat institutiei un memoriu semnat de Elena Constantinescu, primit la cabinetul de parlamentar.

Contactata de Mediafax, Ecaterina Andronescu a declarat ca a fost impresionata de memoriul educatoarei, care se intreba daca, dupa o viata dedicata educatiei, nu ar fi normal sa ii fie recunoscute meritele. Dar, pentru ca nu avea competenta sa propuna decorarea sa, Andronescu a transmis memoriul Ministerului Educatiei pentru a fi analizat.

"Din ce imi amintesc, toata viata a slujit cu mare devotiune educatia. Era atasata de sistem si intreba daca i s-ar cuveni o distictie. Eu ma bucur ca Ministerul Educatiei a facut aceasta propunere si ca a fost decorata", a mai spus senatorul.