Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat marti, la finalul unei intalniri cu parlamentarii PNL, ca a fost o "prostie" nota de fundamentare care se regasea intr-un proiect de Guvern privind masele de aer arctic care ar urma sa patrunda in Romania.

"A fost scos de pe site pentru ca era o prostie scrisa acolo. Nu am stiut cand a fost pusa pe site" a declarat Chitoiu, care a precizat ca respectiva nota a fost realizata de "departamentul de buget".

Documentul publicat pe site-ul Ministerului de Finante era un proiect de ordonanta a Guvernului prin care se transfera anumite sume de bani catre autoritatile locale motivandu-se ca se anunta o iarna grea si se asteapta "mase de aer arctic".

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu a ajuns la el nicio nota de fundamentare a unei Ordonante de Guvern care sa aiba asemenea motivatie.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a refuzat, la B1 TV, sa comenteze aceasta situatie. La insistentele moderatoarei, Voinea, care s-a autodefinit drept un "tehnocrat, social-tehnocrat", a replicat: "Acum ce vreti, sa ma incaierati cu colegul meu?"