Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut luni seara ca este posibil ca porturile dunarene sa ramana la Ministerul Transporturilor, transmite Agerpres.

"Sunt probleme legate de administratia porturilor dunarene si am discutat in detaliu cu ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, privitoare la unele constrangeri pentru ca aici exista niste intelegeri europene, niste angajamente in curs de dezvoltare si de toate aceste lucruri se va tine cont in forma finala a descentralizarii. (...) Este posibil (n.r. ca porturile dunarene) sa ramana la Ministerul Transporturilor din motivele pe care vi le-am spus. Cautam, pe de alta parte, formule ca si administratiile locale, dupa caz, ca este vorba de municipii, ca este vorba de consiliu judetean sa poata dezvolta activitati. Vom vedea. Problema este este in acest moment nu intre consilii judetene si primarii, ci intre o structura centralizata cu o persoana juridica unica - AFDJ, de pilda, si administratiile locale', a spus Antonescu, dupa o intalnire cu ministri liberali care au avut loc la Parlament.

El a precizat ca in cadrul acestei sedinte s-a discutat din nou despre problemele de la Ministerul Muncii in cazul descentralizarii, mentionand ca in ceea ce priveste Agentia de Prestatii Sociale se va discuta cu ministrul Mariana Campeanu. 'Daca ministerul (...) doreste sa pastreze aceasta agentie intru-totul, atunci si cei din administratia publica locala au dreptate spun luati si obligatia de a face anchetele sociale si toate celelalte lucruri pe care in acest moment primariile le fac. Vom vedea care este solutia rationala, dar nu este o disputa intre noi si dl Dragnea, intre alesii locali ai PSD si alesii locali ai PNL', a adaugat Antonescu.

Liderul PNL a aratat ca in discutiile cu ministri liberali s-a discutat si despre bugetul pe 2014 pe ministere. El a fost intrebat daca ministri liberali sunt multumiti per ansamblu de bugetele pe care le primesc in 2014.

'Nu sunt mai multumiti sau mai nemultumiti decat ministrii din PSD. Pana la urma ministrul Finantelor este un liberal si daca l-am avut in randul nostru, toata discutia s-a dus in parametri realisti. Nu este o chestiune de multumire sau de nemultumire. Din ce ceea ce este posibil, bugetul se construieste nu pe criterii de partid, nu il construiesc nici premierul, nici ministrul de Finante in felul acesta, ci pe criterii de prioritate, de respectare a programului politic si toate celelalte care intra in calcul', a aratat Antonescu.