Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca incidentul de vineri de la Caracal, cand angajatii Ambulantei locale au scapat de pe targa un barbat ranit grav, este regretabil, dar ca se poate intampla oriunde in lume. Demnitarul a mai spus ca nu trebuie blamat intreg sistemul medical pentru un incident izolat, potrivit Digi 24. Barbatul scapat de pe targa de angajatii Ambulantei Caracal avea arsuri grave pe 95% din suprafata corpului.

Trei persoane au fost ranite ieri, in urma unei explozii produse intr-un restaurant din Caracal. Unul dintre raniti a fost scapat de pe targa de angajatii Ambulantei, inainte de a fi trimis la Bucuresti.

"In toata lumea se pot intampla astfel de fapte regretabile, dar de aici la a blama un sistem, a blama medicii, a blama sistemul medical mi se pare un drum lung, necinstit si incorect", spune ministrul Eugen Nicolaescu.

Intrebat daca ar trebui aplicate sanctiuni pentru situatia in sine, el a raspuns: "Sunt proceduri medicale. Colegiul Medicilor, Colegiul Asistentilor, managerii de-acolo au aceste responsabilitati. Sunt convins ca le vor face."