Sorin Ovidiu Vintu era "parte a acestei manopere" legata de presupusele documente prezentate de Sorin Rosca Stanescu privind finantarea Aliantei DA in campania din 2004 si care avea ca scop sa puna procurorii pe drumuri gresite, a afirmat vineri seara presedintele Traian Basescu.

Seful statului a afirmat ca "ghinionul" lui Sorin Rosca Stanescu a fost ca documentele prezentate proveneau de la o firma din Cipri prin care Sorin Ovidiu Vintu "a spalat bani".

"As vrea sa clarific povestea acestor documente. Ele vin de la o anumita firma din Cipru.Nefericita idee, sa folosesti aceasta firma, pentru ca e firma prin care Sorin Ovidiu Vintu a spalat bani. Iar acest lucru e acum in investigarea procurorilor", a spus presedintele.

Acesta a sustinut ca Sorin Rosca Stanescu a mai avut un "ghinion", si anume ca "prin aceasta firma s-au virat bani dl Popa de la FNI care se afla in Indonezia".

"Sa ai asemenea ghinion sa vrei sa-l implici pe presedinte intr-o activitate de spalare de bani cu firme despre care presedintele stia foarte bine cu se ocupau e un adevarat ghinion. Asta explica si reactia pripita a dl Vintu, care e parte a acestei manopere", a comentat Basescu.

In opinia sa, "lansarea catre politie a documentelor in februarie a avut rolul de a pune procurorii si ofiterii anchetatori pe drumuri gresite, sa caute prin SUA banci in speranta ca dosarul va fi atat de mult intarziat incat o sa se indeplineasca si dorinta mare a dl Ponta, Antonescu, Voiculescu si Vintu sa mi se termine odata mandatul si sa poata pune sub control ce se intampla la parchete".

"Le inteleg dorinta dar ii avertizez ca voi fi presedinte pana in ultima zi a mandatului si voi proteja justitia pana la capat. Aici nu va exista un pas inapoi si ii avertizez ca sunt foarte hotarat. Asa ca fie ca vorbim de Voiculescu, Vintu, Ponta, Antonescu, Sorin Rosca Stanescu, este bine sa nu aiba nicio speranta ca in ultimele 12-13 luni ale mandatului vor fi mai putin vigilent in a apara justita de interferenta politicului", a mai spus Basescu.