Academia Romana a ales marti, prin vot secret, noi membri. Medicul Irinel Popescu a fost ales membru corespondent la Sectia de Stiinte Medicale, dupa ce la alegerile din 28 martie nu a reusit sa intruneasca numarul de voturi necesare. Daniel Daianu si Lucian Albu au fost alesi membri titulari. Monseniorul Vladimir Ghika si Petre Pandreaau fost alesi membri post-mortem ai Academiei Romane.

Medicul Irinel Popescu a fost ales membru corespondent la Sectia de Stiinte Medicale, dupa ce la alegerile din 28 martie nu a reusit sa intruneasca numarul de voturi necesare. Irinel Popescu este profesor la Clinica de Chirurgie Generala Fundeni in cadrul UMF "Carol Davila". Vezi aici CV-ul detaliat al medicului Irinel Popescu.

Pe 23 octombrie, Irinel Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca i s-a propus sa candideze pe postul de senator in sectorul 4, pe locul ramas vacant ca urmare a demisiei lui Dan Voiculescu, dar ca a refuzat. "Doresc sa declar ferm si fara niciun fel de indoiala ca nu intentionez si nu voi candida pe acest loc de senator disponibil in momentul de fata", a afirmat Irinel Popescu.

Irinel Popescu s-a retras din functiile de vicepresedinte PC si de presedinte al organizatiei Bucuresti a acestui partid, potrivit unui comunicat de presa transmis de conservatori pe 15 octombrie. "Profesorul Irinel Popescu, vicepresedinte PC si presedinte al organizatiei PC Bucuresti, a hotarat sa se retraga din toate functiile politice pentru a se dedica integral activitatii medicale", se arata in comunicatul PC.

Decizia a fost luata inainte de sedinta de prezidiu a Academiei Romane, unde Irinel Popescu urma sa candideze din nou la pozitia membru corespondent al Academiei Romane. El a mai candidat la aceasta calitate si pe 28 martie, cand a fost respins. Potrivit Statutului Academiei, "persoanele care ocupa functii de demnitate publica in stat sau care sunt conducatori de partid nu pot candida pentru alegerea ca membri ai Academiei Romane in perioada exercitarii mandatului".

Noii membri ai Academiei Romane:

Membri titulari

  • Lucian Liviu Albu - Sectia de Stiinte economice, juridice si sociologie
  • Daniel Daianu - Sectia de Stiinte economice, juridice si sociologie

Membri corespondenti

  • Prof. univ. Irinel Popescu - Sectia de Stiinte medicale

Membri post-mortem

  • Monseniorul Vladimir Ghika
  • Petre Pandrea

Vom reveni cu amanunte