Cateva sute de membri ai Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" picheteaza, luni, Palatul Parlamentului, informeaza Agerpres. Cadrele didactice solicita, in principal, alocarea a 6% din PIB pentru sistemul de invatamant. Potrivit organizatorilor, la actiune participa peste 800 de profesori.

Protestatarii fluiera din vuvuzele, scandeaza lozinci precum '6%!' si poarta pancarde pe care se poate citi: "Suntem slugi la stat, nu salariati!", "Deblocare posturi, debirocratizare, depolitizare!".

"La protestul de astazi (luni-n.r.) participa peste 800 de profesori din judetele Dolj, Braila, Iasi, Teleorman, Valcea, Arges, dar si din municipiul Bucuresti. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca actuala guvernare nu a schimbat nimic in legislatie, folosindu-se de aceleasi legi din timpul guvernarii Boc. Noi dorim atat alocarea a 6% din PIB pentru invatamant, cat si modificarea Legii Educatiei Nationale, aplicarea ambelor masuri tinand exclusiv de Parlament", a declarat Constantin Lungulescu, presedintele Filialei Dolj a FSU "Spiru Haret".

Potrivit autorizatiei date de administratia locala, actiunea de protest a inceput la ora 11:00 si trebuie sa se incheie inainte de ora 14:00.