Primarul comunei dambovitene Aninoasa, Constantin Maricescu, si alti trei barbati au fost arestati preventiv, fiind suspectati de sprijinirea unei grupari infractionale si complicitate la furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei, transmite Mediafax.

Magistratii Tribunalului Dambovita au emis pe numele celor patru persoane mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, complicitate la furt si furt cu consecinte deosebit de grave.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Ploiesti.

Primarul Constantin Maricescu si ceilalti trei barbati cercetati in acest dosar au fost retinuti vineri, in urma unor perchezitii in Dambovita si Prahova, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinte deosebit de grave.

In urma perchezitiilor au fost descoperite mai multe documente contabile, actele unor imobile, 15.990 de euro si 34.400 de lei.

Potrivit Politiei Romane, membrii gruparii ar fi furat, in perioada 2010 - 2011, conducte magistrale de transport de produse petroliere care apartineau mai multor firme, provocand un prejudiciu care se ridica la peste 1.500.000 de lei.

In acest dosar a fost pus sechestru asiguratoriu pe doua vile, sase masini de lux, trei buldoexcavatoare si un autotren.

Conform anchetatorilor, cazul are legatura cu un dosar instrumentat de DIICOT in luna septembrie, cand sapte persoane, printre care sefii a trei posturi de politie si un jandarm, au fost arestate preventiv.

Constantin Maricescu (PSD) este primar al comunei dambovitene Aninoasa din 1996, fiind la al cincilea mandat. El s-a facut cunoscut dupa ce timp de peste zece ani a organizat "Festivalul Primarilor Artisti", eveniment la care zeci de alesi si-au aratat talentul de cantareti si instrumentisti.