Fostul presedinte Ion Iliescu lucreaza in prezent la o carte cu amintiri din perioada anterioara anului 1989 in care descrie pe larg si conflictele avute cu predecesorul sau, Nicolae Ceausescu, scrie Agerpres.

Iliescu si Ceausescu, in 1976Foto: Fototeca online a comunismului românesc

Presedintele de onoare al PSD spune ca aceasta parte a memoriilor sale va vedea lumina tiparului cel mai probabil anul viitor.

"Lucrez la ea (n.r. cartea de memorii), sper sa o termin pana la finele anului, eu pana acum am scris despre Revolutie si perioada de dupa. Iar ultima carte lansata se refera tocmai la perioada de dupa '89 pana in 2007, cu perioadele de guvernare, opozitie si asa mai departe. Acum m-am apucat de amintiri din perioada anterioara lui 1989 - copilaria, tineretea, conflictele mele cu Ceausescu din 70 - 71, de dupa aceea - Timisoara, Iasi, Apele Romane (...), deci asta este obiectivul cartii. Sper ca anul viitor sa o lansam. Sper sa termin pana la finele anului, sa pun la punct cu editura si sper ca anul viitor sa o lansam", a declarat Ion Iliescu, la Palatul Parlamentului.