Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de senatorul PSD Nicolae Badalau, acuzat de trafic de influenta, in cadrul dosarului evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro.

Nicolae Badalau este acuzat, pe langa trafic de influenta, de faptul ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos prin demersuri facute atat la nivelul conducerii Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora societatea comerciala prezenta in circuitul evazionist, in favoarea careia a intervenit invinuitul Badalau Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosita de societatea implicata in circuitul evazionist si nu in scopul pentru care banii fusesera alocati, potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul DNA.

De asemenea, in cursul acestui an, la solicitarea lui Niculae Badalau, societatea comerciala implicata in circuitul evazionist i-a pus la dispozitie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul sau, potrivit sursei citate.

In aceeasi perioada, senatorul PSD a facut demersuri pentru angajarea fictiva a unei angajate de la cabinetul sau senatorial la una din societatile comerciale implicate in circuitul evazionist. Astfel, desi aceasta nu a desfasurat nicio activitate in cadrul societatii comerciale implicate in circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajata si a incasat sume de bani pentru o activitate neefectuata.

Invinuitului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

ORA 15:15 La iesirea din sediul DNA, unde a stat peste trei ore, Nicolae Badalau a recunoscut ca a sunat prefectul judetului pentru a primi un om de afaceri in audienta, dar a negat ca ar fi primit bunuri sau bani de la firma respectiva.

"Am sunat-o pe doamna prefect si rugat-o sa primeasca in audienta acea persoana. Nu am nicio problema sa vin la audieri, sa dau toate declaratiille. Miercuri convenit de comun acord sa dau declaratii", a spus acesta.

Senatorul sustine ca nu este vinovat pentru facilitarea acestor intalniri in conditiile in care sustine ca nu stie ce urma sa se discute.

"O sun pe prefect sa-l primeasca pe reprezentantul acestei firme sa vada ce doleante are, e un judet mic. Cred ca e normal sa reprezint interesele tuturor oamenilor. Daca am incalcat legea sunt gata sa raspund in fata legii (...) Ma suna si ma roaga sa intervin pentru ca e foarte greu sa ajunga la doamna prefect, eu sun sa-l primeasca. problema nu o stiu", a continuat acesta.

Nicolae Badalau a adaugat ca toate invinuirile procurorilor DNA se bazeaza pe convorbiri telefonice.