UPDATE Niculae Badalau - senatorul PSD cercetat in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Acesta s-a prezentat la sediul DNA si se declara nevinovat

de Puiu Alexandru     HotNews.ro
Luni, 28 octombrie 2013, 10:41 Actualitate | Esenţial


Niculae Badalau
Foto: Facebook
Surse apropiate anchetei au declarat pentru HotNews.ro ca senatorul PSD Niculae Badalau ar fi cercetat de procurorii DNA in dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro. Badalau este senator PSD de Giurgiu, este presedintele filialei PSD Giurgiu si membru al comisiei pentru drepturile omului si minoritati din Senat. Pana la acest moment, Badalau n-a putut fi contactat. In fostul mandat de deputat, Badalau a fost membru in comisia de cercetare a abuzurilor si combaterea coruptiei. Potrivit televiziunilor de stiri, Badalau este cercetat pentru evaziune fiscala in industria carnii. In urma cu un an, fiul sau, Radu Gabriel Badalau, a fost trimis in judecata pentru inselaciune intr-un dosar cu masini furate, scrie publicatia Stiri Giurgiu.
 • Ora 15:10 La iesirea din sediul DNA, unde a stat peste trei ore, Nicolae Badalau a recunoscut ca l-a sunat pe prefectul judetului pentru a primi un om de afaceri in audienta, dar a negat ca ar fi primit bunuri sau bani de la firma respectiva. "Am sunat-o pe doamna prefect si rugat-o sa primeasca in audienta acea persoana. Nu am nicio problema sa vin la audieri, sa dau toate declaratiille. Miercuri am convenit de comun acord sa dau declaratii", a spus acesta.
 • Senatorul sustine ca nu este vinovat pentru facilitarea acestor intalniri in conditiile in care sustine ca nu stie ce urma sa se discute. "O sun pe prefect sa-l primeasca pe reprezentantul acestei firme sa vada ce doleante are, e un judet mic. Cred ca e normal sa reprezint interesele tuturor oamenilor. Daca am incalcat legea sunt gata sa raspund in fata legii (...) Ma suna si ma roaga sa intervin pentru ca e foarte greu sa ajunga la doamna prefect, eu sun sa-l primeasca. Problema nu o stiu", a continuat acesta. Nicolae Badalau a adaugat ca toate invinuirile procurorilor DNA se bazeaza pe convorbiri telefonice.
 • UPDATE 15:05 DNA anunta ca a dispus inceperea urmarii penale fata de Nicolae Badalau.
 • Intr-un comunicat remis presei, Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca procurorii au dispus inceperea urmarii penale fata de Nicolae Badalau pentru trafic de influenta, "raportat la faptul ca ar fi aparat interesele unei societati comerciale implicate in circuitul financiar fraudulos  prin demersuri facute atat la nivelul conducerii Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF), cat si pe langa persoane cu functii in institutiile de stat  din judetul Giurgiu (prefectura, conducerea Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA)". 
 • Procurorii sustin in rezolutia de incepere a urmaririi penale ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora societatea comerciala prezenta in circuitul evazionist, in favoarea careia a intervenit invinuitul Badalau Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosita de societatea implicata in circuitul evazionist si nu in scopul pentru care banii fusesera alocati".
 • "De asemenea, in cursul acestui an, la solicitarea invinuitului Badalau Niculae, societatea comerciala implicata in circuitul evazionist i-a pus la dispozitie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul sau", precizeaza DNA.
 • Procurorii precizeaza ca, "in aceeasi perioada, invinuitul Badalau Niculae a facut demersuri pentru angajarea fictiva a unei angajate de la cabinetul sau senatorial la una din societatile comerciale implicate in circuitul evazionist. Astfel, desi aceasta nu a desfasurat nicio activitate in cadrul societatii comerciale implicate in circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajata si a incasat sume de bani pentru o activitate neefectuata".
 • 12:30 Senatorul Niculae Badalau le-a declarat jurnalistilor, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA): "Am foarte multi prieteni, sunt in politica de 23 de ani, am fost prefectul judetului Giurgiu, am fost deputat si cu siguranta cunosc foarte multa lume si ma cunoaste foarte multa lume. Nu am intervenit niciodata in rezolvarea unor probleme ale cuiva cu Fiscul" (Agerpres).
 • El a sustinut ca nu o cunoaste pe procuroarea Angela Nicolae si ca nu a vazut-o niciodata [Angela Nicolae este procurorul din cadrul Parchetului General implicat in dosar - n.red.]. "Eu sunt parlamentar, particip la foarte multe intalniri, cum pot sa stiu cine este acolo si ce probleme are. Legea trebuie sa-si spuna cuvantul, inclusiv in privinta mea, indiferent de functia pe care o detin, trebuie sa raspund in fata legii, la fel ca oricare alt cetatean"
 • "Nu am facut trafic de influenta pentru nimeni, nu sunt 'un apropiat' al unor oameni de afaceri din zona alimentara, in afara de faptul ca consum alimente, nu am nicio legatura cu industria alimentara. In momentul in care voi fi invinuit, voi lua masurile pe care le consider necesare in acel moment", a mai afirmat senatorul, citat de Agerpres.
 • Intrebat daca a fost condamnat in perioada regimului Ceausescu, Badalau a spus ca a avut un proces in care a fost anulata decizia.
 • 12:00 EVZ scrie ca Niculae Badalau a fost condamnat in 1988 la un an de inchisoare cu executare la locul de munca, dupa ce ar fi furat patru saci cu grau. El a fost gratiat de Nicolae Ceausescu, decizie prin care i-a fost sters si cazierul si care i-a permis lui Badalau sa fie subprefect, prefect, deputat si acum senator, potrivit sursei citate.
 • 11:40 Senatorul Badalu s-a prezentat la sediul DNA, unde a declarat ca este nevinovat, dar se pune la dispozitia justitiei.
 • "Sa vedem ce se intampla, care sunt acuzatiile, ce spune dl procuror si dupa aceea va dau toate explicatiile. Sunt un cetatean simplu, indiferent ce functie detin in acest moment trebuie sa raspund in fata legii ca orice cetatean", a spus el, la intrebarile ziaristilor.
 • Acesta a negat orice acuzatii de trafic de influenta si a precizat ca a avut o singura problema, cu ANI, in 2008, pe care insa a "rezolvat-o".
 • Intrebat daca se simte cu constiinta impacata, Nicolae Badalau a raspuns: "Sigur ca da".
 • 11:20 Niculae Badalau a declarat la Antena3 ca este citat pentru ora 14:00 la DNA, precizand ca nu cunoaste motivele. Badalau a spus ca nu o cunoaste pe procuroarea Angela Nicolae, cercetata la randul ei in dosar. Badalau a adaugat ca nu are probleme cu justitia si ca suspiciunea legata de declaratia de avere pentru care a fost cerectat de ANI s-a rezolvat.
Senatorul PSD a mai fost in trecut subiectul unor investigatii, insa dosarul a fost inchis. Agentia Nationala de Integritate a anuntat, in 2009, ca a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cazul fostului deputat Nicolae Badalau. Acesta era suspectat de savarsirea infractiunilor de spalare de bani si fals in declaratii. La inceputul lu i 2012, DIICOT a anuntat scoaterea lui Badalau de sub urmarire penala.

In urma cu un an, fiul senatorului, Radu Gabriel Badalau, a fost trimis in judecata pentru inselaciune intr-un dosar cu masini furate, scrie publicatia Stiri Giurgiu. Procurorii sustin ca Gabriel Badalau si-ar fi inselat finul cu un autoturism de lux furat, potrivit sursei citate. Citeste aici stenograme din dosar

Contracte incheiate cu statul - Declaratia de interese

Declaratia de interese a senatorului arata ca fiica lui, Sabina Badalau, detine firma Sabix SRL Bolintin Vale prin care a incheiat un contract de finantare externa cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Contractul a fost incheiat in noiembrie 2010 pe o durata de 36 de luni si este in valoare de 2.900.498 (probabil Lei).

Tot in declaratia de interese sunt trecute mai multe contracte incheiate de catre firma fiului senatorului, Radu Gabriel Badalau, cu primarii, consilii locale, dar si cu Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice Bucuresti (ICAS). Firma fiului senatorului se numeste SC NBG SRL Bolintin Vale si a incheiat 7 contracte in perioada 2009-2012 cu Primaria Bolintin Deal, Consiliul Local Buturugeni jud. Giurgiu, Primaria Crevedia Mare, jud. Giurgiu, Primaria Colibasi, jud. Giurgiu, Primaria Cornetu, jud. Ilfov si ICAS Bucuresti.

In declaratia de interese pe anul acesta se mai arata ca Niculae Badalau este presedinte al organizatiei judetene Giurgiu - PSD.

La capitolul "contracte, inclusiv cele de asistenta juridica, consultanta si civile, obtinute sau aflate in derulare in timpul exercitarii functiilor, mandatelor sau demnitatilor publice finantate de la bugetul de stat, local si din fonduri externe ori incheiate cu societati comerciale cu capital de stat sau unde statul este actionar majoritar/minoritar", senatorul Niculae Badalau mentioneaza urmatoarele contracte:
 • Contract finantare externa incheiat de catre fiica sa, Sabina Badalau, prin firma Sabix SRL Bolintin Vale, cu ADRP; contractul a fost incheiat in noiembrie 2010 pe 36 de luni si este in valoare totala de 2.900.498 (probabil Lei).
 • Contract de lucrari incredintat prin licitatie fiului senatorului, Radu Gabriel Badalau, prin firma SC NBG SRL Bolintin Vale. Contractul a fost incheiat cu Primaria Bolintin Deal in mai 2012 pe o durata de 30 de zile si este in valoare totala de 1.039.285,48 (probabil Lei). 
 • Contract de lucrari incredintat prin licitatie catre SC NBG SRL. Contractul a fost incheiat cu Consiliul Local Buturugeni, jud. Giurgiu in iunie 2009 pe o durata de 12 luni si este in valoare totala de 1.202.823 (probabil Lei).
 • Contract de lucrari incredintat prin licitatie catre SC NBG SRL, Complissa Mid Install 2003 SRL. Contractul a fost incheiat cu Primaria comunei Crevedia Mare, Giurgiu in noiembrie 2010 si este in valoare totala de 3.132.769,48 (probabil Lei).
 • Contract de lucrari incredintat prin licitatie catre SC NBG SRL; contractul a fost incheiat in decembrie 2010 pe 34 de luni cu Primaria Colibasi jud. Giurgiu si este in valoare totala de 6.325.853,51 (probabil Lei).
 • Contract de lucrari incredintat prin licitatie catre SC NBG SRL; contractul a fost incheiat in octombrie 2011 pe 12 luni cu Primaria Cornetu jud. Ilfov si este in valoare totala de 656413,84 (probabil Lei).
 • Contract de lucrari incredintat prin licitatie catre SC NBG SRL; contractul a fost incheiat in aprilie 2012 pe 7 luni cu ICAS Bucuresti si este in valoare totala de 43309,59 (probabil Lei).
 • Contract prestari servicii atribuit prin incredintare directa catre SC NBG SRL; contractul a fost incheiat in octombrie 2012 pe 5 luni cu Primaria Bolintin Deal jud. Giurgiu si este in valoare totala de 30650,87 (probabil Lei).
 • Contract prestari servicii atribuit prin incredintare directa catre SC General Building International SRL; contractul a fost incheiat in octombrie 2012 pe 2 luni cu SC NBG SRL si este in valoare totala de 60000 (probabil Lei).

Declaratia de avere

Potrivit declaratiei de avere, Niculae Badalau detine un teren intravilan de 0,21 hectare si un teren agricol de 1,28 hectare, ambele mostenite in 2003. De asemenea, mai are impreuna cu sotia sa doua terenuri intravilane in Bolintin Vale, unul de 0,034 hectare si unul de 0,27 hectare, cumparate in 1995 si, respectiv, in 2001. In Bucuresti, senatorul are un teren intravilan de 2.820 de metri patrati, cumparat impreuna cu sotia sa in 2010.

La categoria "Cladiri", in declaratia de avere Badalau a mentionat o casa de vacanta si o casa de locuit, aceasta din urma in Bolintin Vale, construita in 2003.

Senatorul mai detine o motocicleta Yamaha din 2006, bijuterii in valoare de 25.000 de euro (aur alb, aur galben, diamante) dobandite in 1993 si tablouri estimate la 12.000 de euro dobandite in 2009. Anul trecut a vandut cu 50.000 euro un autoturism Mercedes ML, are doua conturi la banci - unul deschis in 2011 in valoare de 19.500 de euro si unul deschis in 2007 in valoare de 3.200 de euro.

Sotia sa este cadru didactic la Scoala cu clasele I-VIII din Malu Spart, avand un venit anual incasat de 16.041 lei.

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10320 vizualizari

 • +35 (35 voturi)    
  PSD si Giurgiu... (Luni, 28 octombrie 2013, 10:45)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  care de pe aici a fost vreodata in Giurgiu???

  Am fost si nu am vazut oameni mai saraci in toata roMANIA. Sate intregi de case de chirpici. Dar in acelasi timp observ ca oamenii astia isi voteaza viata alaturi PSD.
  • -5 (31 voturi)    
   Normal (Luni, 28 octombrie 2013, 11:20)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Pai cu cine sa voteze cei saraci ? Cu "dreapta" care nu le da nimic ?

   Cei saraci vor vota intotdeauna cu cei de stanga.

   Toate popoarele sunt fundamental de stanga, motiv pentru care dreapta nu va castiga niciodata alegeri pe bune, decat daca isi va perverti si dilua discursul cu centrisme si populisme.

   Un partid care se declara absolut de dreapta, cu valori si promisiuni de dreapta nu are nicio sansa - pentru ca se adreseaza unor minoritati (oameni de afaceri, patura de mijloc, burghezie, intelectualitate).
   • +31 (35 voturi)    
    normal? (Luni, 28 octombrie 2013, 12:17)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui HP

    dreapta iti da undita, stanga iti da un peste stricat inainte de alegeri.
    si nu, noi suntem inca sub efectele celor 50 de ani de comunism. gandim ca statul trebuie sa dea si noi sa stam si sa ne uitam la el cum da. gandim ca altii sunt intodeauna vinovati de ce ni se intampla, si noi suntem cei mai perfecti de pe planeta. am dat vina pe rusi ca ne-au bagat sub comunism dar a trebuit sa treaca 50 de ani sa iesim in strada si sa protestam. acum dam vina pe americani ca ne fura bogatiile si noua nu ne dau nimic. dar cand dam bogatiile unuia ca patriciu nimeni nu comenteaza. cand udmr cot la cot cu psd-ul au defrisat Romania, nimeni nu spune nimic, dincontra, ii si voteaza.
    Iar cand vine unul ca boc care saracu incearca sa faca ceva radem de el cand este pozat in vestiar in fundul gol. gandim ca este mai rau sa te lasi pozat in fundul gol de niste paparazi decat sa defrisezi muntii... mai este ceva de comentat?
    inclisiv cand vorbim de cei care fac bani si creaza locuri de munca ii numim cu ranchiuna: "burghezi" asa cum face atotstiutorul de mai sus.
    avem ceea ce votam. in Romania, 90% din electorat nu este capabil sa faca diferenta dintre stanga si dreapta. ei stiu ca trebuie sa voteze cum spune felix, vantu, primarul psd-ist, popa care asteapta bani de la buget si tot asa. nu se informeaza. daca vine felix si spune ca MRU si-a cumparat unguente din banii publici, cred fara sa verifice sau fara sa asculte si opinia celui acuzat.
    dreapta da mai multe decat stanga. dar nu-ti baga in gura. stanga iti baga in gura cand are nevoie de tine, in rest te rupe la impozite si taxe.
    • +16 (20 voturi)    
     Imi pare rau ca nu'ti pot da mai multe + uri (Luni, 28 octombrie 2013, 12:39)

     Ion B [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     Ai pus in cuvinte pline de patos si ... naduf ceea ce gandesc si eu si sunt sigur, multi altii.
     Problema este ca mesajul tau nu ajunge acolo unde ar trebuii sa ajunga, si daca totusi ajunge nu este receptat. Asta'i ghinionul cu democratia: votul lui Ion care matura pe strazi conteaza la fel cu votul lui Ion care preda matematica la Universitate. Vor mai trece generatii pana ne bucuram si de civilizatie si de democratie. Daca vrei o parere sincera? Am fi avut nevoie de 10 ani de o dictatura militara si de abea dupa aia de usor, usor cu meditatii serioase, scoala democratiei, eventual cu examen de maturitate la absolvire. Absolvi cursul, votezi. Simplu.
     Hai sa traiesti, viata'i frumoasa!
     • +12 (14 voturi)    
      nu este patos (Luni, 28 octombrie 2013, 13:26)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

      sunt nervi pur si simplu. asa cum spui votul este egal indiferent de iq, pregatire sau capacitate de atentie dar asta inseamna democratie... dar, am intalnit oameni de la coada sapei care erau mai atenti la ce se intampla in jurul lor decat un inginer caruia ii merge antena 3 24/24h in casa si-i da like lui mircea badea pe facebook.
      Am avut si dictatura militara inainte de comunisti si tot n-am invatat nimic. noi nu ne invatm minte niciodata. aflam mereu ca unii din politica fura de rup, au castele si masini de nu ai putea sa-i stringi nici in 100 de vieti din salariu de bugetar, dar la alegeri pun stampila pe ei. ne legam de clasa mijlocie, de "burghezii"care castiga mai mult ca noi, dar votam unu ca mazare sau dragnea. unu are colectie de masini rare si altu are domiciliul pe 2 strazi.
      ce dracu sa invatam? nu invatam nimic. suntem doar carcotasi si ne uitam la capra vecinului... ca el are si noua nu ne mai ramane nimic dupa ratele la imprumuturi peste imprumuturi pe aparatura electronica ce nu stim sa o folosim.
      Noi nu facem nici macar un examen psihologic celor care intra-n parlament si tu vorbesti de ingradirea drepturilor :)
      • +1 (1 vot)    
       ... (Luni, 28 octombrie 2013, 16:44)

       Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

       prostia se plateste...

       daca nu ne invatam (sau nu invatam) ... ajungem sa platim toate greselile.
    • +10 (10 voturi)    
     Ceea ce se va întâmpla este (Luni, 28 octombrie 2013, 13:19)

     Audit [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     simplu şi clar: TOŢI vor fi cercetaţi, vor fi eventual cu arest preventiv, proceduri legale.Numai un  politician nu poate fi atins pentru că parlamentul îl va proteja, el fiind bineînţeles NEVINOVAT!!
     Atâta scârbă, ură, blesteme pot scoate indivizii aştia din noi! Arde-i-ar ... de hoţi ordinari!
    • +5 (5 voturi)    
     ei, nici chiar asa... (Luni, 28 octombrie 2013, 13:40)

     lucyan [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     prea esti suparat, omul spune un adevar, ca un partid de dreapta nu o sa fie votat de saraci, ceea ce mi se pare normal sa fie asa, iar cand patura saraca predomina, partidul de dreapta nu poate castiga alegerile...
     in rest, e garagara ce spui tu, de exemplu la jaful padurilor a contribuit din plin si pdl-ul mai ales in judetul cluj si alba...
     peste tot in lume dreapta sau stanga este moderata, altfel cazi in extreme, masuri prea de stanga duc la indobitocirea electoratului si dependenta acestuia fata de politicieni, masuri prea de dreapta, gen piata libera-lasa ca se autiregleaza-, se adreseaza unor categorii restranse de oameni...
     la noi si unii si altii, promit marea cu sarea in campanie, castiga alegerile si isi vad de afacerile lor, isi asuma raspunderea verbala pentru ce au facut sau nu si sunt sanctionati la vot, dar la 4-8 ani tot vor ajunge la putere...
     pana cand nu vor fi trasi la raspundere pentru fiecare decizie, raspundere penala, ca pe vremea comunistilor, nu vom avea viata buna in aceasta tara condusa de hoti si care atrag alti hoti straini precum rahatul mustele...
     • +4 (6 voturi)    
      nu, dar cum? (Luni, 28 octombrie 2013, 14:19)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

      spui ca masuri prea de stanga indobitocesc electoratul... nu s-a intamplat deja la noi? cum a ajuns unu care a furat pe timul lui ceausesc senator acum?
      dreapta se adreseaza tuturor categoriilor. lasa piata sa se autoregleze cum spui si acele categorii restranse de oameni cum spui tu, creaza locuri de munca si produc bani la buget. astfel incat si un somer sa ajunga sa se trateze la spital.
      gargara o vezi tu pentru ca nu vrei sa iesi din gandirea asta simplista ca doar unii castiga cand este dreapta la putere.
      dreapta trebuie sa fie de dreapta, nu moderata ca la noi. o dreapta moderata cum o gasim in Romania a creat numai milionari de carton. din nimic au facut averi dar nu produc nimic. decat capuseaza statul.
      iar faptul ca partidele promit marea cu sarea si castiga alegerile, nu este vina lor, ci a noastra ca nu VREM sa vedem minciunile. cand votezi unu ca ponta cu plagiat cat casa si cu promisiunea ca va crea 1 milion de locuri de munca cu un procent de 60% se cheama inconstienta. si tu vrei sa-i traga cineva la raspundere? pai noi nu-i tragem la alegeri si vrei s-o faca altii in locul tau? pe bune??? :)))
      • +4 (4 voturi)    
       fii un pic mai atent... (Luni, 28 octombrie 2013, 14:46)

       lucyan [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

       la nuante, sa vezi ca si portocaliul este manjit in jaful padurilor...
       vad ca raspunzi numai la ce iti convine, eu nu sunt de stanga, nu am cum sa fiu de stanga, dar nici o dreapta prea brutala nu sustin trebuie sa ne deosebim de animale, nu? numai in regnul animal selectia naturala face ca cel mai mare si mai puternic sa supravietuiasca...asa si in economie, nimic nu se autoregleaza, numai teoretic, practic cei mari dicteaza si impun orice isi doresc, asta este motivul pentru care orice economie are nevoie de norme, legi, reglementari si o justitie puternica, motorul unei economii, justitia...
       milionarii de carton au fost creati de toate partidele, toti fac afaceri cu statul, toti incearca sa faca evaziune...
       chestia aia cu dreapta creaza locuri de munca nu o inteleg, stiam ca in franta, cea mai socialista tara occidentala, sunt locuri de munca, oare cine le-o fi creat?oare de ce state precum germania, franta, olanda, norvegia, nu au renuntat la stat si la contributia acestuia in economie? de ce in ultima vreme se incearca , uneori cu succes, ca statul sa asigure o mai mare protectie cetatenilor, tocmai prin stabilirea unor norme, legi, care sa fie respectate de toate statele, de toate firmele, indiferent cat de mari sunt, in contextul in care cateva firme conduc toata economia mondiala... cum sa te aperi ca individ impotriva acestor colosi care au fost educati sa scoata profit si din piatra seaca, indiferent de cine va suferi?...
       • -1 (5 voturi)    
        hai sa vorbim de nuante... (Luni, 28 octombrie 2013, 15:22)

        sucaa [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

        pt ca-mi atragi mie atentia dar ii bagi pe toti in aceiasi oala fara sa fii TU atent la nuante :)
        nu am spus ca exista partid curat. peste tot exista politicieni care se cred jmecheri, in orice partid. problema este ca la unii este majoritatea si sunt la varf ca in cazul psd-ului si udmr-ului cand vorbim de jaful padurilor, la pdl era cate unu local sau un necunoscut parlamentar.
        asta daca vrei sa vorbim de nuante, da?
        cand in timpul pdl-ului ai vazut atatea furturi pe luna, pe zi? cand in vremea pdl-ului se rata orice privatizare inceputa? cand in vremea pdl-ului a rezistat un prim ministru cu manifastari de peste 2000 de oameni in strada mai mult de o luna? cand in vremea pdl-ului televiziunile ascundeau faptul ca lumea este in strada? si pot sa-ti dau mai multe exemple.
        vrei sa fim atenti la nuante? pai s-o facem cu totii :)
        exemplul cu franta nu-i bun. de cand a venit socialistul holande a crescut somajul la un nivel record de cand a inceput franta sa inregistreze oficial somajul. a sarit de 12%!!! franta se apropie de o criza majora. citeste!!!
        daca luam tarile care au intrat cel mai rau in criza: spania, portugalia, grecia... toate trei au fost conduse de socialisti.
        nuante... detalii... informatii, care se obtin, nu se asteapta de la altii.
        • -3 (5 voturi)    
         Las-o asa (Luni, 28 octombrie 2013, 15:43)

         HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

         Las-o balta, ca macane.

         Franta e socialista de zeci de ani, si putere mondiala de sute de ani.

         Criza economica este exact una a capitalismului, a dreptei, nu a socialismului.

         Nu e criza pentru ca au fost guverne socialiste la putere in tarile respective, dimpotriva, in timpul respectivelor guverne s-a atins cel mai inalt nivel de trai si dezvoltare pentru popoarele respective.

         De exemplu, in Spania e dreapta la putere de vreo 3 ani, si somajul a explodat.

         Sa ne mai si documentam, in loc sa inghitim vrajeala de doi lei cu "statul asistential", "plasme si masini in rate" a la Baselu si Boc, care nu au facut nimic si s-a furat de s-a rupt pe vremea lor.

         Statul nu poate fi decat asistential, si nu e nimic rau in a cumpara in rate, ca doar tot tu ai muncit si pentru ratele respective.

         Mai bagati-va mintile in cap si lasati teoriile copiate din gura tuturor incultilor.
         • +1 (3 voturi)    
          hai ca vorbesti discutii (Luni, 28 octombrie 2013, 16:40)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui HP

          Sarkozy a fost de dreapta (Union pour un Mouvement Populaire este un partid de dreapta). care zeci de ani??? te rog eu, hai ca nu suntem la antene sa prinda minciunile :)
          tarile care au intrat cel mai rau in criza in 2008-2009 au fost conduse de socialisti. in care din tarile enumerate de mine "s-a atins cel mai inalt nivel de trai si dezvoltare"? doamne ce discurs socialist :)))
          in spania sunt la putere de 2 ani, nu de 3. in noiembrie 2011 au castigat alegerile cei de la partidul popular. si au avut 2!!! trimestre de scadere a somajului
          http://www.bursa.ro/somajul-din-spania-in-a-doua-scadere-trimestriala-consecutiva-220368&s=jurnal_de_criza&articol=220368.html
          nu scazi somajul intr-un an. dar a inceput sa se miste ceva si asta de cand e dreapta la guvernare. nu a explodat, a scazut!!!
          plasme si masini cu buletinul s-au dat pe vremea lui tariceanu, nu confunda(minti) ca nu tine.
          nu este nimic rau sa cumperi in rate, dar ratele nu trebuie sa acopere chiar tot venitul. reglementarea asta s-a bagat cand a venit boc. pe vremea lui tariceanu nu controla nimeni nimc si s-au trezit ca nu-si pot plati ratele.
          eu zic sa lasi minciunile pt cei care nu sunt in stare sa verifice. cand mai vorbesti cu mine, vino informat. nu de alta dar te faci de ras :)))
          nu o las asa cand sunt mintit. si cu franta si cu spania ai incercat sa dezinformezi aiurea sau chiar esti neinformat. grav este indiferent in ce situatie te afli :)
          • -1 (3 voturi)    
           Hohoho (Luni, 28 octombrie 2013, 17:51)

           HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

           Esti praf, dar rau.

           Pai ce, Sarkozy a adus Franta in randul puterilor economice ? L-au trimis acasa cu suturi in fund, o piticanie cu impresii, la fel ca Boc. N-a facut nimic.

           Franta se numara printre cele mai puternice economii ale lumii de o groaza de ani. Si sunt socialisti de cand lumea. Nu are nimic de-a face dreapta cu asta, dimpotriva.

           Tarile care au intrat cel mai rau in criza au fost cele din sudul continentului, nu ca au fost de stanga sau de dreapta.

           Au fost tari care au fost incurajate sa imprumute in mod masiv de pe piete, la dobanzi foarte mici, pentru a putea cumpara produsele tarilor din nord, care astfel si-au facut exportul pe banii altora si au prosperat, iar acum dau lectii - vezi nesimtitii de nemti, pentru care Europa e buna si unita doar cand le cumpara BMW-urile, dar cand e sa cotizeze, le arata dosul.

           Cat despre perioada de prosperitate, absolut toate cele enumerate au avut boom pana in 2007-2008. Cel putin Spania era pe traiectoria de a depasi Italia si a deveni a treia mare putere economica europeana.

           In legatura cu imprumuturile in rate, nu esti tu in masura sa decizi ce si cum, ci cumparatorii. Imprumuturile cu buletinul au fost mana cereasca pentru banci si pentru industria producatoare si a serviciilor.

           Am vrea noi sa avem acum economia din 2006-2007.

           Vorbim vorbe, sa nu tacem. Fiti-ar Boc al dracului, mai mare incompetent nu am vazut ca piticania aia slugoaie.
           • 0 (0 voturi)    
            tot eusunt praf? (Luni, 28 octombrie 2013, 19:34)

            sucaa [utilizator] i-a raspuns lui HP

            pai tu minti spunand ca in timpul guvernarii de dreapta din Spania a explodat somajul cand de fapt a fost invers?
            minti spunand ca de zeci de ani in franta au fost numai socialisti cand de fapt pana la holande a fost dreapta?
            tu crezi ca pozitionarea geografica a determinat criza economica a unosr state?hahahaha esti tare!!! pai si Turcia care inflorea cand Grecia era in colaps nu era to in zona aia?
            boomul din 2007-2008 de care vorbesti s-a bazat pe relaxarea bancilor la credite. dovada a fost ca bancile au picat in perioada aia. nu are legatura cu niciun sistem socialist.
            problema este ca in statele cu guvernari de dreapta bancile nu si-au permis nebunia care si-au permis-o in tarile cu guverne socialiste.
            ce s-a intamplat in 2006-2007nu cred ca ti-ai dori sa se mai intample. cand economia creste foarte mult dar productia si exportul ramane la fel se intampla ce am patit noi in 2008. cand dai credite fara control la populatie, in special unei populatii care inainte doar visa sa-si cumpere un televizor mai destept sau masina, ajungi sa nu mai poti controla acele credite neperformante.
            cresterea economica se bazeaza pe export, pe productie si nu pe consum! cresterea consumului trebuie sa fie o consecinta a cresterii economica, nu un factor.
            Boc ala incompetent cum iti place tie sa spui, a dus somajul la 5% in perioada de criza. A venit ponta dupa criza si a dus somajul la peste 7% intrun an si jumatate.
            Dar cifrele acestea pt tine oricum sunt degeaba. tu ai o problema si gata. Adevarul nu conteaza pt tine. dovada ca arunci minciuni pe aici cu explozia somajului in Spania :))))
          • 0 (2 voturi)    
           Completare (Luni, 28 octombrie 2013, 17:56)

           HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

           Cat despre Spania si ce a facut dreapta, fa bine nu te mai baga in seama.

           Sunt rezident spaniol din 2003 si mai praf ca Rajoy si guvernul lui de incompetenti nu a existat in istoria post-Franco.

           Nu degeaba au stat socialistii la putere 15 ani din ultimii 20. Pe vremea lor a devenit Spania tara cu cea mai mare retea feroviara din lume dupa China si pe primul loc in Europa la autostrazi.

           Fusesera o tara bananiera aproape inainte de intrarea in UE. Erau ca Romania.

           I-au votat pe populari din disperare, dupa niste scandaluri de coruptie masiva pe fondul inceperii crizei. Insa ce li s-a oferit la schimb - jale, si nu e vorba ca nu au avut destul timp sa reduca somajul, ci ca nu au facut nimic pentru asta.

           Nu se stimuleaza deloc economia, bancile nu mai dau credite (pentru firme si autonomos, adica nu ai cash-flow, nu ai investitii, nu ai nimic), somajul e la 50% intre tineri, firmele dau faliment pe capete.

           Sunt vai de capul lor astia cu "dreapta" lor si cu "austeritatea". Nu le intra in creierasele alea incompetente ca singurul mod de a iesi din criza e prin cheltuieli masive, nu prin sugrumarea economiilor.
           • -1 (1 vot)    
            aha (Luni, 28 octombrie 2013, 19:40)

            sucaa [utilizator] i-a raspuns lui HP

            si germania a construit autosatrazi si cai ferate pe timpul lui hitler. autostrazi si cai ferate de care se folosesc si acum nemtii. asta inseamna ca trebuie sa cautam dictatori de acel gen?
            dai niste argumente care prind la tine, dar nu le incerca cu oricine ca rade lumea de tine :)
            scaderea somajului nu inseamna stimularea economiei??? spune-ne tu profesor in economie, cum vezi tu ca se stimuleaza economia? cu credite cu buletinul? :)))
            somajul mare in spania a fost adus de socialisti. dreapta a inceput sa-l scada. dar pt tine negrul este alb si invers. eu iti arat ca ei au scazut somajul dupa ce socialistii l-au dus la cote maxime si tu spui ca-s praf. ce dracu discutam discutii? chiar ne crezi pe toti privitori de latrine si adepti de turnatori de familie? las-o mai moale ca esti pe langa total. habar nu ai ce inseamna economie. tu ridici in slavi creditul bancar si ignori scaderea somajului :)))
            ponta, tu esti plagiatorule? :)))
            • 0 (2 voturi)    
             Fantastic (Luni, 28 octombrie 2013, 20:10)

             HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

             Mai omule, nu pricepi ca somajul in Spania a ajuns la cote maxime in ultimii doi ani ? Nu pe timpul socialistilor. Si nu a inceput sa scada nimic, tocmai ti-am spus ca este ceva temporar, datorat slujbelor temporare din timpul sezonului turistic.

             Doar aici locuiesc, mi-ar place extraordinar sa scada somajul, toata lumea e disperata ca nu are de munca. Pe vremea socialistilor mergea bine, acum e jale.

             Somajul e cauza directa a politicilor de austeritate care sugruma consumul si creditul - distrugand astfel economia, pentru ca firmele intra in faliment si dau oamenii afara.

             Iar PP-ul la putere in Spania exact asta a facut, a introdus o asa zisa reforma a pietii muncii, asemanatoare cu cea introdusa de Boc, prin care patronatele au mana libera la concedieri masive iar sindicatele sunt reduse la tacere. Despre ce vorbim aici ?

             E binecunoscut faptul ca austeritatea promovata de dreapta nu a ajutat la iesirea din criza, dovada stand faptul ca majoritatea oficialilor si economistilor au recunoscut asta in ultimul timp si incearca cu disperare sa dreaga malaiul varsand bani in economie cu nemiluita - lucru ce trebuia facut de la inceput.

             Eu habar nu am ce inseamna economie - poate, dar am ochi si urechi si toata lumea e de acord ca austeritatea a fost solutia gresita pentru ca nu a dat efecte pozitive. SUA e la a treia runda de quantitative easing iar Barosso si Super Mario de la BCE nu stiu cum sa mai linisteasca investitorii cu asigurari ca banii vor incepe sa curga catre banci spre a se relua creditarea.

             Creditare nu inseamna doar plasme in rate - fara transferurile inter-bancare si imprumuturile de pe piata de capital - economia mondiala s-ar prabusi.

             Presupun ca asta nu se cunoaste in tara lui "Boc ne-a salvat sa nu ajungem ca Grecia" si alte baliverne.
        • 0 (2 voturi)    
         esti pornit (Luni, 28 octombrie 2013, 16:26)

         lucyan [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

         si nu este bine
         discutia a plecat de la faptul ca cineva a zis ca dreapta nu prea are cum sa castige, mai ales la noi in tara...
         tu ai marsat pe ideea ca doar dreapta poate aduce progresul, locuri de munca, etc...
         acum vii si sustii franc ca dreapta -pe care am votat-o din 90 incoace , a fost mai buna decat stanga, ba dai si niste exemple... tot ce pot sa-ti spun este ca oamenii din partea dreapta au trecut in partea stanga, atunci cand afacerile au inceput sa fie verificate de dna sau mergeau prost, ca la noi, cele mai multe afaceri ale mediului privat sunt tot cu statul...
         teoria ca teoria, dar practica ne omoara, m-am cam plictisit sa iasa isarescu si sa spuna ca nu inteleg de ce nu scade euro, sau de ce nu scad preturile, in mod normal asa ar trebui sa fie, etc... aceste lucruri se intampla doar in teorie, in practica, mai ales de cand cu globalizarea, mondializare sau cum vrei sa-i spui, sunt cativa jucatori care dicteaza si controleaza totul... asta este motivul pentru care nu sustin o dreapta brutala, lasata la voia intamplarii, totul trebuie planificat, reglat, etc...
         franta nu este singura tara ... socalista, este considerata cea mai socialista, eu nu am zis ca sustin masurile socialiste, dusela extrem, ca la noi, unde numai prostul munceste si plateste taxe, am vrut doar sa arat ca statul trebuie sa-si protejeze cetatenii, sa-i apere, sa le respecte drepturile, sa le dea anumite drepturi, adica ideea ca numai pe vremea comunistilor statul iti dadea este falsa... ba as putea spune ca pe vremea comunistilor nu prea primeai atatea drepturi ca acum, fel de fel de ajutoare sociale, pensii medicale, gratuitati, compensari, subventii, etc... atunci erai luat de pe strada si pus sa muncesti, indiferent ce faceai, dar nu umblai aiurea pe strada si statul sa-ti dea bani...
         • +1 (3 voturi)    
          de ce (Luni, 28 octombrie 2013, 16:56)

          sucaa [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

          imi pui vorbe in gura?
          n-am spus niciodata ca doar dreapta aduce progresul. am spus ca rezultate in economie s-au vazut cand dreapta a condus s-au vazut rezultate. nu in primul an, dar in 2-3 ani s-au vazut mai mereu rezultate. si in franta pre vremea lui Sarkosy care a fost de dreapta(!!!) si in Spania de cand a castigat partidul popular.
          sunt pornit cand se incearca minciuna. in special ca tipi ca somajul a explodat in spania de cand este dreapta la putere cand de fapt s-a intamplat pe dos. si nu de o luna doua, ci de 2 trimestre!
          in rest... deviezi de la subiect :)
          • 0 (0 voturi)    
           Esti praf (Luni, 28 octombrie 2013, 18:05)

           HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

           Dar praf ba, PRAF.

           Unde a scazut somajul "de doua trimeste" si care e marea chestie ? Stii de ce a scazut ?

           Pentru ca au fost luni turistice si aici in turism si hostelerie se fac contractele partiale pe cateva luni, cat tine sezonul. De asemenea, s-au angajat in agricultura sezonierii.

           Asa se intampla in fiecare an. Nu are de-a face cu "masurile" PP-ului.
           • -2 (2 voturi)    
            controleza-te (Luni, 28 octombrie 2013, 19:49)

            sucaa [utilizator] i-a raspuns lui HP

            dupa ce minti tot tu imi spui mie ca-s praf?:))) hahaha... controleaza-te. ai cazut de mincinos, insuseste-ti critica si treci mai departe. frustrarile de om prin cu mata in sac, vad zilnic la plagiator.
            cate luni au au fost cele turistice? si de ce nu s-a intamplat acelasi lucru si in perioada guvernarii socialiste? cauta matale in vara lui 2011 ce cresteri de somaj au fost si apoi sa invoci perioada estivala :)
            in plus vorbim de 2 trimiestre consecutive, adica vreo 6 luni. pe bune toate aceste luni au fost estivale?
            • +2 (2 voturi)    
             Ma controlez (Luni, 28 octombrie 2013, 20:15)

             HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

             Eu nu am frustrari, dar tu negi evidenta.

             Sezonul turistic estival incepe in martie in Spania, tine pana in octombrie-noiembrie. Culturile si recoltele la fel.

             Si pe vremea socialistilor exista un boom de locuri de munca in timpul sezonului. E ceva independent de mersul economiei.

             Trimestrele alea consecutive nu sunt rodul vreunei tactici a popularilor spanioli. Sunt "in spite of, instead of because". In ciuda, nu datorita.

             Ca sa nu mai vorbesc de moratoriul impus de catre guvernul lui Rajoy pentru cei aproape un milion de romani care nu mai pot lucra fara permis de munca pana la anul.

             Si multe, multe altele, pe care nu le ai cum sustine cu succes, fara sa fii in tema.
          • +2 (2 voturi)    
           Somaj (Luni, 28 octombrie 2013, 20:21)

           HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

           Am stat o zi intreaga sa ma cert cu tine pentru ca am luat de buna aia cu somajul in scadere de 2 trimestre.

           De fapt era asa cum am spus, somajul a scazut la fel ca in alti ani pe timpul verii si a inceput iar sa creasca in septembrie.

           http://www.rankia.com/blog/tasa-paro/1661875-evolucion-tasa-paro-2013

           Fa traducerea cu google. Tabelul e mai mult decat graitor.

           In plus, guvernul de dreapta in doi ani nu a reusit nici macar stoparea fenomenului, daramite ameliorarea lui. Din 2011 pana in 2013 a crescut constant.
          • +2 (2 voturi)    
           iti spun din nou (Marţi, 29 octombrie 2013, 10:21)

           lucyan [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

           ai luat-o rau pe aratura, eu nu am scris nimic despre somaj si nici nu ti-am pus vorbe in gura, singur ti le-ai pus dar vad ca nici pe alea nu le recunosti...
           hp ti-a spus simplu ca un popor de saraci nu va vota in veci cu o dreapta autentica, dreapta prin definitie se raporteaza unei anumite categorii de populatie, adica o patura de mijloc, ceea ce la noi nu exista, din contra, tot cei angajati la stat constituie patura de mijloc, in rest, asa cum scrii si tu mai jos, toti cauta sa te plateasca la negru si sa injure statul ca nu face nimic...
           n-am inteles pana la urma, unde s-au vazut rezultate in economie, la noi sau in franta? despre ce discutam pana la urma?mergem pe ceva concret sau doar facem discutii, asa ca-n consultanta...
           mi-as dori sa te vad lucrand intr-o firma in care sa produci ceva, sa-ti cauti piata de desfacere, furnizori, etc, etc....
           asta cu consultanta este cea mai mare magarie, aici se spala cei mai multi bani, cu banii pe care i-a platit statul pe consultanta construiam 500 km de autostrazi...
    • -7 (9 voturi)    
     normal (Luni, 28 octombrie 2013, 13:47)

     HP [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     "Statul trebuie sa ne dea" - normal ca trebuie sa ne dea, ca de aia avem Stat. Daca nu ne da nimic, inseamna ca e inutil si putem sa desfiintam Statul si sa ne intoarcem toti in preistorie, fiecare cu aia ma-sii.

     In rest, tipic bocete dreptiste. Cand nu ii voteaza nimeni, poporul e prost, needucat, neevoluat, etc.

     Poti sa te plangi pana la loc comanda, starea de fapt nu se va schimba.

     Lumea nu e compusa din genii si intreprinzatori, si nu va fi compusa niciodata.

     Asa ca te poti obisnui cu ideea ca NICIODATA DREAPTA NU VA CASTIGA ALEGERI FARA MINCIUNI SI POPULISME ADAUGATE.
     • +7 (9 voturi)    
      bocete? (Luni, 28 octombrie 2013, 14:10)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui HP

      nu dragule, nu-s bocete dreptiste. sunt niste constatari personale.
      exact ce spuneam: "normal ca trebuie sa ne dea, ca de aia avem Stat.". gandire simplista.
      noi nu trebuie sa facem nimic. statul trebuie sa faca tot si noi sa asteptam de la el.
      acum cativa ani cand incepuse criza, eram intr-o firma de consutanta. tipau la boc ca i-a bagat in criza si nu mai au bani de investitii dar ei plateau 80% din angajati la negru. la stat nu ajungea nimic. dar aveau o problema ca de ce nu mai are boc bani.
      m-am plictisit de gandiri de acest gen.
      nu vreau genii, vreau oameni care pot sa gandeasca si singuri, nu "äjutati" de unu care si-a turnat si familia. este mult ce cer?
      o dreapta care castiga prin minciuna si populism nu este de dreapta. un partid care se declara de dreapta dar promite marea cu sarea, precum pnl-ul, nu o sa-l votez in veci.
      iesi un pic din gandirea asta fatalista. daca noi nu iesim atunci ce pretentie avem de la altii?
      • -1 (3 voturi)    
       nu-ti bate capul (Luni, 28 octombrie 2013, 17:36)

       hollow [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

       hp e genul care n-a facut nimic decat sa fie angajat toata viata, in cel mai bun caz la o firma privata, dar probabil la stat, unde preocuparea lui principala a fost sa traga armata-n ...piept. Chiar si daca prin absurd este unul dintre putinii care-si fac datoria cat de cat onorabil, simte ca i se datoreaza ceva mai mult decat salariul pe care il ia, simte ca angajatorul lui face mai multi bani pe spinarea lui decat merita. De ce spun asta? Pentru ca daca ar fi avut cea mai banala initiativa, daca ar fi incercat cel mai simplu business, si-ar fi pus intrebarea: "de ce muncesc eu, de ce am platit taxe peste taxe, in afara de salariile oamenilor, de ce am am platit tva-ul la zi, cu mult inainte sa-mi incasez de fapt factura respectiva, de ce toate astea? Ca statul sa sara cu banul de fiecare data cand iese in strada un sindicat al angajatilor lui (si deci platiti din taxele mele), sa subventioneze toate putorile cu drept de vot? Statul ala n-are nici un viitor, atata timp cat singurul lucru care-l mai tine in viata sunt oamenii care raman in tara doar fiindca le e frica sa plece afara sa traiasca si/sau sa munceasca.
       Cum spunea Thatcher, problema cu socialismul e faptul ca mai devreme sau mai tarziu se termina banii altora.
   • +10 (10 voturi)    
    in principiu ..... (Luni, 28 octombrie 2013, 12:47)

    cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui HP

    In principiu exista ceva adevarat in acest punct de vedere. Am insa o nedumerire: cum se face ca in Romania cei mai bogati sunt cei care se declara "de stanga " desi plang de grija POPORULUI nevoias ? Macar cei "de dreapta" sunt sinceri, declara ca vor sa se imbogateasca si sa se imbogateasca toti cei care sunt capabili s-o faca (LEGAL !)
    • 0 (4 voturi)    
     Bogati sunt toti (Luni, 28 octombrie 2013, 13:49)

     HP [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

     Bogati sunt toti cei care fac politica, nu are legatura cu orientarea ideologica.

     Sunt bogati pentru ca sunt ciorditori. Nu are de-a face stanga sau dreapta cu asta.

     Din moment ce castiga alegeri incontinuu datorita valorilor de stanga, e normal sa poata sa fure ulterior.

     E logic dealtfel.
   • +6 (8 voturi)    
    Mare gogoman... (Luni, 28 octombrie 2013, 12:50)

    Zgabeartza Iftode [utilizator] i-a raspuns lui HP

    ... pai si patura de mijloc nu trebuie sa fie marea majoritate a populatiei? La noi este exact pe dos, politienii tin, la propriu, oamenii la limita saraciei tocmai pentru a le restictiona accesul la educatie si modernitate pentru ca atunci pretentiile ar fi foarte mari pentru ei... "Toate popoarele sunt fundamental de stanga" este una dintre cele mai mari aberatii citite p'aici....
    • 0 (8 voturi)    
     Hai, hai (Luni, 28 octombrie 2013, 13:59)

     HP [utilizator] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

     Mare gogoman esti tu care imi stai si teoretizezi aici.

     Cui ii pasa "cum ar trebui sa fie", dupa parerea lui Iftode de pe Internet ?

     Eu ti-am spus cum sunt lucrurile in realitate, nu cum visezi tu sa fie.

     Evident ca politicienii sunt direct interesati sa pastreze status-quo-ul.

     La fel vor face si cei din "dreapta" de la noi. Ca sa castige alegerile, vor promite masuri de stanga, ca sa atraga lumea la vot, sa castige si sa poata sa fure in continuare.

     Care om politic de dreapta cu viziune e nebun sa faca sa fie bine poporului ? E ca si cum ti-ai taia gaina care face oua de aur.

     Bineinteles ca popoarele sunt fundamental de stanga.

     Omenirea nu e formata din intreprinzatori, ci din oameni needucati, saraci, etc. care au nevoie de ajutor si sprijin neconditionat din partea conducatorilor. Ei nu vor sa-si bata capul, sa gandeasca. Ei vor sa aiba parte de tot soiul de avantaje fara sa faca nimic, in mod ideal.

     Aberant e ceea ce pretinzi tu, cum ca oamenii isi doresc sa munceasca de sa le sara capacele, sa se chinuie si sa le fie greu, sa "merite" un trai indestulator.

     Din 7 miliarde, 6,5 miliarde ar declara cu mana pe inima la orice ora din zi si din noapte ca viitorul ideal e acela in care stai tolanit si nu faci nimic, dar ai de toate. Sa munceasca doar daca au chef, pentru ei, din plictiseala.

     Voi traiti pe alta planeta, fratilor. V-au aburit astia cu media toata viata, cu "dreapta" si "stanga", incat ati uitat unde ati crescut si contactul cu oamenii de langa voi.

     Dreapta nu intelege si nu vrea sa inteleaga nevoile umane. E antiumanista prin definitia ei.

     Dreapta este despre elite, despre cine e mai bun, mai sus, mai bogat. Motiv pentru care nu avea succes niciodata.
     • -2 (2 voturi)    
      lumineaza-ne te rog (Marţi, 29 octombrie 2013, 2:11)

      greatza_de_comunisti [utilizator] i-a raspuns lui HP

      "toate popoarele sunt fundamental de stanga"?????? incearca sa le spui asta americanilor. esti dus rau de tot, cred ca tie iti judeca doar stanga
  • +5 (5 voturi)    
   pai cum sa nu voteze?!... (Luni, 28 octombrie 2013, 13:21)

   lucyan [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   daca citesti numai ce a declarat babalau observi ce familie desteapta este, cate contracte cu statul are, acolo sunt banii nostri...
   nu este normal sa votezi cu omul destept, care sa fie in stare sa faca bani pentru el dar si pentru cel ce il voteaza...
   alta explicatie nu gasesc si inca odata se demonstreaza cat de cinstiti sunt cei care au vent la guvernare numai pe minciuni si pentru a-si umple buzunarele lor...
   cu 50 milioane de euro se rezolva 1000 locuir de munca la rosia montana pe tiomp de 10 ani, la un salariu de 1500 lei... asa, pentru ecologizare...
   pontalaul vinde aurul stramosesc pentru 150 milioane pe an in timp ce oamenii din partidul lui dau tunuri de 50 milioane de euro....
   mare-i gradina, doamne!
  • +3 (3 voturi)    
   GIURGIU SI OAMENII SARACI DE ACOLO (Luni, 28 octombrie 2013, 15:03)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   oamenii fara educatie si saraci lipiti pamantului vor vota mereu cu cei ce le ofera o atentie cat de mica. cunosc excursiile pe care psa le organizeaza cu oamenii saraci, ajutoarele care le dau in numele lor (desi sunt din fonduri UE)....Prin educatie se vaschimba mentalitatea oamenilor si atitudinea fata de bine si rau! Altfel nu vor avea discernamant si vor alege pe cine da mai mult ..( 50 lei plus o excursie, 50 lei si o sacosa cu alimente, lasata la poarta! ) ..Ce merite are acest personaj, sau vlad Cozma, sau Miron Mitrea, sau ..de fapt toti sunt la fel.!!
  • +3 (3 voturi)    
   Baroni (Luni, 28 octombrie 2013, 16:09)

   rares.d [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   daca te uiti in media cele mai sarace judete sunt cele in care exista baroni locali care in 99% din cazuri sunt sub umbrela PSD. Si oameni de acolo parca sunt spalatii pe creier de voteaza in continu psd. Oameni buni! cea mai mare capusa care a existat vreodata in romania este entitatea psd
 • -11 (21 voturi)    
  Oare (Luni, 28 octombrie 2013, 10:52)

  evoque [utilizator]

  sa aiba curaj ponta si sa profite de conjuctura pentru o curatenie de toamna in psd/usl???
  • +30 (30 voturi)    
   nu (Luni, 28 octombrie 2013, 11:05)

   boromir [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Stai linistit, n-are el nici intentia si nici curajul:)
   • -7 (11 voturi)    
    nici (Luni, 28 octombrie 2013, 11:07)

    evoque [utilizator] i-a raspuns lui boromir

    eu nu cred, insa daca as fi fost in locul lui riscam.
    • +23 (23 voturi)    
     cum sa risti... (Luni, 28 octombrie 2013, 11:16)

     Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui evoque

     ...cand anul viitor este an electoral si este nevoie de orice banut? Sa curga fraudele, proiectele dedicate aducatoare de spaga si alte pungasii de-ale celui mai cinstit guvern!
     • -7 (9 voturi)    
      cu atat (Luni, 28 octombrie 2013, 12:19)

      evoque [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

      mai mult. Ar fi putut fi cartea castigatoare, in fata unei drepte in degringolada si in fata lumii.
      • +5 (5 voturi)    
       ei, hai (Luni, 28 octombrie 2013, 14:06)

       Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui evoque

       Fii serioasa, vorbim despre psd. De fapt, vorbim despre fsn, fostii securisti actualmente capitalisti pur sange.
   • +15 (15 voturi)    
    Curaj pe un plagiator?! (Luni, 28 octombrie 2013, 11:46)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui boromir

    Cat despre cojones, adu/ti aminte ca socra'su nu prea are!
    El... de unde?!
  • +20 (20 voturi)    
   Hopa (Luni, 28 octombrie 2013, 11:41)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Pai nu mai e Base la butoane, ci Ponta?
   V-ati prins ca prea ii faceti reclama buna lui Base, bravo!

   Acuma o sa ni-l prezentati pe plagiator ca varf de lance impotriva propriului partid??? :))

   Ar fi de plans daca nu ar fi asa tare de râs :))
   • +13 (13 voturi)    
    stai sa vezi (Luni, 28 octombrie 2013, 11:56)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

    cu Vrancea aka Dosaru Caprioara, sau ..mizeriile din Portul Constanta..a lu Raducu..se inFLAMINIA treaba in zona apoi !!!
  • +8 (8 voturi)    
   nu (Luni, 28 octombrie 2013, 12:18)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   sti de ce? pt ca trebuie sa inceapa cu el :)))
  • +6 (6 voturi)    
   Ce-am mai ras! (Luni, 28 octombrie 2013, 14:29)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui evoque

   Bag de seama evociule ca mataluta vrei sa acreditezi ideea ca ....sefii sunt....buni, doar cei de sub sefi sunt oamenii rai...

   Veche lucratura asta, de la voievozi care erau niste ingeri de felul lor, sfinti in majoritate iar boierii niste lepre....

   Ceausescu o fi fost si el un inger, Iliescu ce mai, poate fi facut sfant de Preafericitul, iar Ponta este corectitudinea intruchipata nu-i asa mai draga?

   Bai, permite-mi sa cred ca Ponta asta al tau este "capo di tutti cappi", deci curatenia PSD nu poate incepe niciodata de la el.

   Curatenia PSD are o singura rezolvare: Desfiintarea acestui partid catastrofic pentru Romania.
   Aceeasi solutir si pentru PNL.
 • +23 (23 voturi)    
  Cum suna proverbul ala? (Luni, 28 octombrie 2013, 11:24)

  Ion B [utilizator]

  " Membru in comisia de cercetare a abuzurilor si combaterea coruptiei"
  Ah, pardon, am vrut sa spun:
  "Lupul cioban la stana".
  • +7 (7 voturi)    
   omul potrivit ... (Luni, 28 octombrie 2013, 12:51)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   Daca este sa citam proverbe: " omul potrivit la locul potrivit" Un corupt este cel mai mare specialist in coruptie ( stii vorba: teoria ca teoria dar practica ne omoara)
  • +6 (6 voturi)    
   Suna altfel (Luni, 28 octombrie 2013, 13:41)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Ion B

   " Membru definitiv in comisia provizorie"
 • +22 (22 voturi)    
  dosare (Luni, 28 octombrie 2013, 11:28)

  Adrian1 [utilizator]

  s-a dat drumul la dosare grele, bravo DNA!
  • +18 (18 voturi)    
   se incepe cu plevushka (Luni, 28 octombrie 2013, 12:00)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Adrian1

   si apoi dosare grele...se antreneaza si felix pe margine )))) ca sufera de nebagare in seama
   • +3 (3 voturi)    
    USL -istii de azi (Luni, 28 octombrie 2013, 16:28)

    proletara [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    puscariasii de maine! varanul cred ca faci pipi pe el de frica !Dar Dragnea ? A albit de tot, saracu..! Fenechiu a slabit si s-a prostit. Nu mai stie ce zice ! Al lui Cacarau nu se mai vopseste ( la parul de pe cap) ..
    Saracii de ei , sunt de plans !! Domnulor de la DNA , in fiecare municipiu, cate o linie telefonica, cu numere scrise peste tot, pe benere ca cele ale USL, .la care sa va dam informatii utile .
    Aveti nevoie de ajutor ! Cereti la Bruxelles sa trimita ajutoare si de la americani..
 • +20 (20 voturi)    
  Cum (Luni, 28 octombrie 2013, 11:30)

  naica [utilizator]

  sa indrasneasca ponta sa faca ordine in PSD?Baronii-i trag scaunul de sub fund in doi timpi si trei miscari si adio plimbari pe banii nostri .
 • +18 (18 voturi)    
  Halucinant (Luni, 28 octombrie 2013, 12:24)

  Ioanas [utilizator]

  "Niculae Badalau a fost condamnat in 1988 la un an de inchisoare cu executare la locul de munca, dupa ce ar fi furat patru saci cu grau. El a fost gratiat de Nicolae Ceausescu, decizie prin care i-a fost sters si cazierul si care i-a permis lui Badalau sa fie subprefect, prefect, deputat si acum senator". Sky is the limit !!!
  • +5 (5 voturi)    
   Sacul.. (Luni, 28 octombrie 2013, 15:16)

   emigrant [utilizator] i-a raspuns lui Ioanas

   Cine fura azi un sac
   Miine ajunge in Senat..

   Bravo DNA!! Stia Base ce stia, procurorii s-au saturat de plevusca, vor "pestii" mari. Si aia sint la PSD, oameni buni. Partidul ala organizat mai ceva decit partidul lui Ceasca..De unde aveau ei bani ptr campania impotriva Presedintelui daca nu din evaziune si coruptie??
   • +2 (2 voturi)    
    PSD , cei mai corupti (Luni, 28 octombrie 2013, 16:37)

    proletara [utilizator] i-a raspuns lui emigrant

    Aveam si noi un primar bun, pana la ultimele alegeri ! S-a pornit armata lui Cozma sa prosteasca saracimea si sa-l aleaga pe actualul, unul , Badescu Iulian, de la PSD !. Asta nu face nimic..Sta ascuns sub aripa lui Cozma si a celui mic, Vlad Cozma! Habar nu are de nimic! Tot orasul este ca in timpul razboiului, o firma, SC CONI SRL ( a cui o fi HN ??) ..inlocuieste toata reteaua de transport gaze naturale din oras, desi cea existenta este foarte, foarte buna! Le-au picat banii in cap si nu au ce face cu ei ?? Au sapat transee pe trotuarele refacute anul trecut, pe spatiile verzi , unde au scos copaci din radacini..DEZASTRU ..Alo , a cui este firma asta CONI fratilor ?? Mare bucurie pe ei!!
 • +12 (12 voturi)    
  Furaciuni marca PSD (Luni, 28 octombrie 2013, 12:31)

  A_Radu [utilizator]

  Astia de la PSD au hotia in sange ... auzi la el, are cazier de pe vremea lui Ceausescu cand fura doar cu sacul ... Asta e imaginea PSD .. fostii activisti din esalonul 2 al PCR care se ocupau cu furtisaguri marunte au ajuns dupa 90 la conducerea tarii in diverse posturi de unde au continuat furtul dar la scara ceva mai mare. Astia n-au nimci sfant, onoare, demnitate, nici un Dumnezeu. Pt ei scopul suprem este sa fure cat mai mult pt ei si pt partidul care-i protejeaza. Jos mafia PSD infiltrata peste tot in tara !!!
  • +1 (3 voturi)    
   Marca TOT (Luni, 28 octombrie 2013, 15:46)

   HP [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

   Nu sunt furaciuni exclusiv marca PSD, ca nici PDL nu sunt sfinti, sunt din aceeasi sursa de cadre a FSN.
 • +8 (8 voturi)    
  uitati-va in urma.... (Luni, 28 octombrie 2013, 12:53)

  Zgabeartza Iftode [utilizator]

  ... si veti vedea cine este Badalau, si aici ma refer in special la Bolintineni... Un mafiot versat care a avut, are si probabil va mai avea legaturi cu lumea interlopa din judet, el fiind unul din capii acestora...
  • +3 (3 voturi)    
   Ei, lasă că îl spală (Luni, 28 octombrie 2013, 13:21)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

   parlamentul blocând prin vot ancheta şi îl mai ia o dată PSD-ul!
  • +2 (2 voturi)    
   Nicoale badalau (Luni, 28 octombrie 2013, 16:13)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui Zgabeartza Iftode

   Fratilor din Bolintinu, de ce nu va ridicati impotriva acestor LICHELE ?? Tacerea inseamna complicitate cu ei. Preferati sa traiti in saracie, in minciuna si ei sa se lafaie in case de odihna si in Parlament , pe zeci de mii de lei, din contributia noastra la buget?? Desteptarea ! Desteptarea !
 • +11 (11 voturi)    
  antitot, finutza, adrian, gica (Luni, 28 octombrie 2013, 12:56)

  hmara [utilizator]

  Unde santeti?
  Va spunem noi.
  Base e de vina ca a furat gainarul asta 4 saci cu grau.
  Daca nu era Base, fura doar 2 .
  Al naibii base asta, nu?
  Asta este unul din reprezentantii poporului usl.
  Bravo, se merita.
  • +3 (3 voturi)    
   Badalau (Luni, 28 octombrie 2013, 16:08)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui hmara

   Nicolae ..USL-ist de frunte din Giurgiu! vai , vai ..ce frica si ce spaima in sufletele protejatilor sai! Bravo DNA! Daca aveti nevoie de intariri si de informatii suplimentare, va stam la dispozitie! Nu-i usor sa te lupti cu atatea persoane corupte si puse pe facut averi , pe spinarea oamenilor cinstiti, care muncesc. dacat sa plecam in bejanie mai bine va ajutam sa faceti curatenie! Un numar de telefon - verde- va rugam . De fapt ar trebui multe numere de telefon verde, Sa vedeti cate sesizari veti primi!! Astia merita reclamati, fratilor!
  • +1 (1 vot)    
   Nu esti la curent (Marţi, 29 octombrie 2013, 8:56)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui hmara

   Deja incearca sa isi schimbe discursul.
   Cica aia de fura sunt curajosi si inventivi/destepti.
   Si ca aia de nu fura sunt papa-lapte si incuiati la minte.

   Deci au vazut ca deja tot USL-ul trebuie sa se predea la DNA pt ca toti sunt niste jalnici infractori care pana mai ieri se bateau cu caramida in piept si ne dadeau lectii de capitalism, asa ca au zis ca e cazul sa schimbe discursul si sa o dea pe partea grea: schimbarea de fapt a mentalitatii pulimii prezentandu-ni-i pe infractori ca pe niste barbati deosebiti.

   Mesajul e: uit, voi, fricosii, care nu ati furat ca noi si care stati toata seara/noaptea gura casca la latrinele noastre, sunteti de fapt cei care nu va incadrati in sistem, voi sunteti demni de mila, nu noi, barbatii adevarati care ne asumam riscul de a fura/delapida/trada/submina.

   Samd, samd.
 • +3 (3 voturi)    
  Plagiatorul să umple bugetul dela parlamentarii (Luni, 28 octombrie 2013, 14:42)

  visio [utilizator]

  hoți; dar stai, hoții l-au făcut Premier pe Plagiator...
  • +2 (2 voturi)    
   USL -ul lui Badanoiu (Luni, 28 octombrie 2013, 15:40)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui visio

   a bagat in Parlament niste caricaturi, in frunte cu a lu'Cacarau si Zvonea. !! Rusinea natiunii romane, actualii parlamentari! L-au dat jos pe MRU ca sa controleze ei totul. Bucurie mare pentru oamenii cinstiti ca domnii procurori ii aduna pe nesimtitii catarati acolo pe saracia noastra! Daca s-ar calcula cat ne costa pe noi, cocosatii de impozite si taxe, acesti nesimtiti care nu stiu decat sa faca trafic de influenta si aranjamente, s-ar cutremura pamantul !!Justitia, la inchisoare cu ei ! Vor pleca din tara toti tinerii care acum muncesc cinstit, speriati de lipsa de perspectiva, din aceasta tara plina de hoti!!
 • +1 (1 vot)    
  Nicolae Badalau (Luni, 28 octombrie 2013, 15:19)

  proletara [utilizator]

  si scaderea evaziunii fiscale. E pe bune. Scade evaziunea fiscala. Uite, eu astazi, am vazut ca fabrica de paine a turcilor, de la colt, s-a inchis. Au plecat turcii din Ploiesti, din localul cumparat de la Mircea Cozma! Evaziunea scade nu din cauza lui Cozma, nu! S-au speriat turcii si au pus lacat la usa! Nu credeti ? Mergeti la Piata Muzicanti , langa Mircea Cozma, si vedeti. Nu mai sunt specialistii in paine...De ce or fi plecat, mai fratilor ?? Ca bine le-a mai mers ..
 • +7 (7 voturi)    
  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie... (Luni, 28 octombrie 2013, 15:22)

  emigrant [utilizator]

  "O mie de Papici
  Morari inc-o mie" (preluata de pe HN, merita distribuita..)

  Bravo DNA!!!
  Dumnezeule, ce fura banditii astia. Daca-i bagi intr-un sac si bati sacul nu gasesti unul nevinovat. PSD sint mai corupti ca ailalti, fura cu milioanele de dolari cind altii/PDL fura cu zecile de mii... De unde au astia bani sa cumpere parlamentari PPDD? Sint banii nostri, oameni buni.. Nu mai votati mafioti!!
 • +1 (1 vot)    
  Badalau (Luni, 28 octombrie 2013, 16:40)

  proletara [utilizator]

  Ce-ti doresc eu tie,
  dulce Romanie,
  O mie de Papici
  Morari inc-o mie!

  DNA , te iubim !
 • +1 (1 vot)    
  Pai,ce sa ii facem lui.. (Luni, 28 octombrie 2013, 20:17)

  dorian65 [utilizator]

  A fluierat in biserica in timpul colectei acum trebuie sa plateasca.
 • 0 (0 voturi)    
  pui lupul (Luni, 4 noiembrie 2013, 0:06)

  Ellias [utilizator]

  sa pazeasca oile...cica "In fostul mandat de deputat, Badalau a fost membru in comisia de cercetare a abuzurilor si combaterea coruptiei."

  ce sa combata? Poate pe amaratii aia care l-au votat. Cata mizerie in tara asta Doamne...si cati hoti la drumul mare fara sa fie pedepsiti ne "pastoresc"


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by