Vicepresedintele CJ Olt Marius Oprescu, acuzat ca a provocat, pe 3 octombrie, un accident soldat cu moartea unui barbat, si retinut, joi, pentru ucidere din culpa, va fi cercetat in stare de libertate, cu interdictia de a parasi tara, a dispus Judecatoria Slatina, anunta Mediafax. Radu Tuluca, avocatul lui Marius Oprescu, care s-a aflat in sala de judecata in momentul in care magistratii Judecatoriei Slatina au dispus cercetarea in libertate a acestuia, a declarat, sambata, ca procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au declarat deja recurs, pana la judecarea acestuia clientul sau avand doar interdictia de a parasi tara timp de 30 de zile.

Marius Oprescu fusese retinut, joi seara, pe 24 de ore, pentru ucidere din culpa, in baza unei ordonante emise pe numele sau de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, fiind introdus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Olt, vicepresedintele CJ fiind implicat intr-un accident rutier in Piatra Olt, in urma caruia mai multe persoane au fost ranite si una a decedat la trei saptamani de la producerea accidentului.

Miercuri, procurorii Parchetului Judecatoriei Slatina anuntasera ca fac cercetari fata de Marius Oprescu, dupa ce cu putin timp inaintea anuntului respectiv informasera, tot printr-un comunicat de presa, ca fusese inceputa urmarirea penala fata de acesta pentru vatamare corporala din culpa.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Olt a fost implicat, in 3 octombrie, intr-un accident rutier in Piatra Olt, unde masina pe care o conducea, o Toyota Hilux apartinand CJ, a lovit o caruta in care se aflau patru persoane - un barbat de 34 de ani, doua femei si un copil de 13 ani.

In urma impactului, barbatul aflat in caruta a fost internat la Spitalul de Urgenta din Slatina, unde a murit dupa 19 zile de spitalizare, respectiv marti, 22 octombrie.

Avocatul familiei barbatului decedat sustine ca se incearca musamalizarea acestui caz, in conditiile in care Spitalul de Urgenta din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi fost respectat protocolul in acest caz.

"Nu s-a respectat protocolul recoltarii probelor de sange. Invinuitul a fost bagat in camera de garda, iar probele au fost recoltate acolo. S-a facut investigarea in trei minute, iar noi credem ca este imposibil. Noi stim ca se fac investigatii, manevre cu privire la reflexe si apoi probe, lucru care nu se facea in trei minute. S-a depus o cerere de recuzare a medicului de serviciu, pe motive politice", a declarat, miercuri, Cristian Necula, avocatul familiei decedatului.

Avocatul a mai spus ca "se analizeaza si sangele", fiind trimise probe la Bucuresti: "Au fost sigilate, vedem la Mina Minovici".

Pe de alta parte, medicul legist trimis de Parchet sa ancheteze acest caz sustine ca ar fi fost amenintat de doua persoane din conducerea Spitalului de Urgenta din Slatina.

"ᅡCine esti, tu, cine te crezi, cu ce drept ai venit, ce crezi ca faci? O sa avem noi grija la autopsie, tu ai grija de tineᅡ. Mi-au mai zis puslama, ca sunt prieten cu procurorul, i-am rugat sa ma lase sa lucrez, sa nu mai faca presiuni asupra mea, am dat telefon la procuror care mi-a zis sa sun la 112, sa chem Politia, pentru ca sunt imputernicit sa fac o expertiza. Eu sunt un medic legist care incearca sa isi faca treaba, care ar trebui sa verifice daca se poate face vreo legatura de cauzalitate intre deces si un eventual traumatism", a declarat medicul legist Sorin Lesnic.

Managerul spitalului din Slatina recunoaste ca s-a intalnit cu medicul legist, dar neaga ca l-ar fi amenintat pe acesta.

"Pe mine ca manager si pe directorul medical ne-a dat afara, evident ca i-am pus problema de ce a convocat o doctorita la acea ora, au fost cateva discutii in contradictoriu, dansul a mai sunat la procuror, la 112, nu stiu, cand noi am iesit, ne-am intalnit cu domnii de la politie, carora le-am spus acelasi lucru, din punctul meu de vedere, este un abuz ca a sunat, oricum discutiile la 112 se inregistreaza. Inainte a sunat la o alta persoana si la un procuror", a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache.

In cel de-al doilea comunicat emis, miercuri, de Parchetul Judecatoriei Slatina, se arata ca "acuzatiile pe care le aduce medicul legist Sorin Lesnic, referitoare la anumite presiuni care au fost facute la adresa sa in acest dosar nu au putut fi dovedite".

La randul sau, vicepresedintele CJ Olt spune ca a cerut ca autopsia barbatului decedat sa fie facuta la Institutul "Mina Minovici" din Bucuresti, pe cheltuiala sa. "La cateva minute dupa ce victima a murit, prin avocatul meu, am cerut ca autopsia sa se faca la Mina Minovici, din Bucuresti, pe cheltuiala mea, cum pot sa fiu eu acuzat de musamalizare? Domnul doctor Lesnic vorbeste prostii, inca de ieri (n.r. - marti) se pronunta asupra vinovatiei mele. El acuza medicii prin spital de cine stie ce au facut. Eu cred ca cea mai buna expertiza se poate face la Bucuresti", a declarat Marius Oprescu, vicepresedintele CJ Olt.

Seful CJ Olt, Paul Stanescu, a afirmat ca nu crede ca Marius Oprescu ar fi fost baut in momentul producerii accidentului, intrucat acesta este "anti-alcool si anti-tabac". "Am discutat cu Marius Oprescu si venea de la un drum in lucru, erau niste probleme, a mers la fata locului, iar la intoarcere, seara, a fost un accident. Sunt multe suspiciuni, ca a fost la o petrecere, ca a fost baut la volan, dar asa cum il cunosc eu Marius Oprescu este anti-alcool si anti-tabac, mai ales ca venea dupa un drum de peste 100 de kilometri", a declarat Paul Stanescu, presedintele CJ Olt.

Masina pe care o conducea Marius Oprescu a fost achizitionata de CJ Olt, in mai 2012, printr-un program european, pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt. Atunci au fost cumparate doua masini de teren Toyota Hilux, una alba si una neagra.

La ISU Olt, a fost repartizata o singura masina, in decembrie 2012 - cea alba, iar cea neagra a ramas in folosinta vicepresedintelui CJ Olt. "Aceasta masina a venit la pachet cu o alta printr-un program european, alaturi de alte masini pentru ISU Olt. Dar, era masina mea de zi cu zi, eram intr-o masina proprietate a Consiliului Judetean, repartizata mie de serviciu", a mai declarat Marius Oprescu.