Vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, care a provocat un accident soldat cu decesul unei persoane, este urmarit penal pentru cinci infractiuni, intre care ucidere din culpa, in acest caz fiind cercetat si un medic de la Spitalul Judetean, care ar fi incercat sa falsifice probele pentru alcoolemie, relateaza Mediafax.

Marius OprescuFoto: linia1.ro

Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina a anuntat, joi, ca procurorii au inceput urmarirea penala in cazul vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Olt Marius Oprescu, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals privind identitatea si refuzul, impotrivirea ori sustragerea de la recoltarea probelor biologice sau stabilirea alcoolemiei. Conform sursei citate, in acest caz este urmarit penal si un medic de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea si favorizarea infractorului. Dosarul este anchetat de un procuror de la Parchetul Judecatoriei Slatina.

In 3 octormbrie, Marius Oprescu, vicepresedinte al CJ Olt si presedinte al PSD Slatina, a intrat cu masina intr-o caruta, patru persoane ocupante ale atelajului fiind ranite. In urma accidentului, carutasul a fost internat in spital, iar miercuri a murit.

HotNews.ro a relatat ca masina pe care o conducea Oprescu in momentul accidentului era o Toyota Hilux care fusese cumparata pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt, intr-un proiect european derulat de Consiliul Judetean. In cadrul proiectului au fost achizitionate barci de salvare si mai multe masini, printre care si doua Toyota Hilux dotate cu platforma pentru transportarea ambarcatiunilor pneumatice. De altfel, proiectul european viza interventiile in cazul dezastrelor meteorologice. Una dintre cele doua masini de teren Toyota destinate pompierilor olteni a ajuns, insa, in folosinta vicepresedintelui CJ, Marius Oprescu, acesta subliniind ca o utiliza numai in interes de serviciu.

Citeste si:

Un accident aparent banal: o Toyota de teren loveste o caruta. Cum devine cazul brusc interesant