Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu, acuzat ca ar fi favorizat o grupare infractionala suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, a fost retinut in noaptea de miercuri spre joi, fiind dus in arestul IPJ Alba, scrie Mediafax.

Comisarul sef Traian Berbeceanu a fost ridicat, miercuri la pranz, de trupe de interventie ale Jandarmeriei de la locuinta sa din Deva, fiind dus pentru audieri la DIICOT Alba.

Surse apropiate anchetei au declarat, joi dimineata, corespundentului MEDIAFAX ca seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba-Iulia, Traian Berbeceanu, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, in urma audierilor care au avut loc pana in noaptea de miercuri spre joi.

Potrivit surselor citate, dupa ce procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele lui Berbeceanu, acesta a fost dus in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Alba.

Procurorii DIICOT urmeaza sa inainteze, in cursul zilei de joi, Curtii de Apel Alba-Iulia propunerea de arestare preventiva a comisarului sef Traian Berbeceanu. Seful DIICOT - Serviciul teritorial Alba, Ioan Muresan, nu a dorit sa ofere informatii despre acest caz si nici sa precizeze numarul celorlalte persoane care au fost audiate sau care ar fi fost retinute alaturi de Berbeceanu.

Comisarul sef Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, structura cu atributii in judetele Alba, Hunedoara si Sibiu.

Procurorii DIICOT au facut, miercuri, 11 perchezitii in judetele Alba si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, intr-un dosar in care este cercetat si seful BCCO Alba Iulia, fiind acuzat ca a sprijinit grupul infractional.