Sindicatul Liber Metrou anunta inchiderea conflictului de munca declansat in aprilie, ca urmare a incheierii noului Contract Colectiv de Munca (CCM) la nivelul SC Metrorex SA pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014, se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

"Va aducem la cunostinta ca, odata cu semnarea Memorandumului in sedinta de Guvern din data de 25.09.2013, a fost posibila deblocarea negocierilor colective si incheierea noului Contract Colectiv de Munca la nivel de SC Metrorex SA pentru perioada octombrie 2013 - octombrie 2014", se arata in comunicatul de marti al SL Metrou.

Potrivit sursei citate, noul Contract Colectiv de Munca a fost depus si inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, motiv pentru care conflictul colectiv de munca, declarat deschis in 2 aprilie, a fost dezamorsat.

Sindicalistii de la metrou si RATB au amenintat, in 11 octombrie, cu greva in zilele de 14 si 15, intre orele 4.00 si 16.00, conditionand suspendarea protestului de solutionarea revendicarile la negocierile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Ulterior, sindicalistii din USL Metrou au anuntat suspendarea grevei programate pentru cele doua zile, ca urmare a "aprobarii Memorandumului de catre Guvernul Romaniei privind unitatile subventionate, precum si a negocierilor ce se deruleaza la sediul Metrorex - Ministerul Transporturilor".

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, declara, in 20 septembrie, ca a avut o discutie cu reprezentantii Metrorex pe subiectul protestului organizat in Capitala si a estimat ca se va stinge conflictul in urma negocierilor purtate cu Ministerul de Finante.

In 17 septembrie, angajatii de la metrou au fost in greva de avertisment, activitatea fiind oprita intre orele 4.00 si 6.00.

La o zi dupa greva de avertisment de la metrou, peste 3.000 de sindicalisti au participat la un miting la sediul Guvernului si la un mars pana in Piata Constitutiei.