Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi, impreuna cu ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie desfasoara cercetari intr-o cauza penala complexa, instrumentata in comun cu Parchetul National Anticoruptie si Centrul National Anticoruptie din Republica Moldova, privind savarsirea unor infractiuni de coruptie referitoare la transportul de marfuri peste frontiera de est.

UPDATE Traficul rutier in Vama Albita, cea mai importanta de pe granita de est a Romaniei, este blocat in totalitate, marti dimineata, in urma perchezitiilor, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire, reprezentantii Politiei de Frontiera neputand preciza cand se va relua activitatea in punctul de trecere a frontierei, potrivit Mediafax.

In cursul diminetii s-au desfasurat 27 de perchezitii la domiciliul unor persoane si in alte locatii aflate in judetele Iasi si Vaslui.

Totodata, Centrul National Anticoruptie deruleaza o serie de activitati similare in Republica Moldova.

In cauza sunt vizate mai multe persoane, fata de 23 dintre acestea fiind dispusa inceperea urmaririi penale, mai scrie sursa citata.

La actiune, procurorii beneficiaza de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General al Politiei Romane si Serviciului Roman de Informatii.