Ministerul Afacerilor Interne (MAI) intentioneaza sa achizitioneze, prin licitatie publica, un elicopter medical usor, pentru care este dispus sa plateasca in jur de 4.250.000 de euro, conform unui anunt de participare postat pe e-licitatie.ro.

Potrivit anuntului, elicopterul trebuie sa fie "din gama 2.700 - 3.175 de kilograme" si echipat medical, informeaza Mediafax.

In contul banilor platiti pentru elicopter, firma care va vinde aparatul de zbor va fi obligata sa invete doi piloti, doi mecanici si doi medici cum sa foloseasca optiunile acestuia.

Autoritatea contractanta este Inspectoratul General de Aviatie al MAI, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 3 decembrie.

Atribuirea contractului se va face dupa criterii intre care cea mai mare pondere (40%) o are pretul cel mai scazut, restul fiind legate de diferiti parametri tehnici ai aparatului de zbor.

Firmele care se inscriu la licitatie trebuie sa depuna o garantie in valoare de 85.000 de euro si sa faca dovada ca cifra medie de afaceri globala pe ultimii trei ani trebuie este egala sau mai mare cu suma de 4.250.000 de euro, adica valoarea unui aparat de zbor.