Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" a amanat, vineri, pentru 20 noiembrie luarea unei decizii in legatura cu cererea de retragere a acestei distinctii europarlamentarului Laszlo Tokes, anunta Agerpres.

"Avem un dosar voluminos. Deliberarile vor continua, urmand ca pe 20 noiembrie sa incercam sa luam o decizie si sa comunicam hotararea Consiliului", a declarat presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

In legatura cu solicitarea lui Laszlo Tokes de amanare a discutarii retragerii decoratiei primite, Haiduc a precizat ca acest lucru nu mai este posibil.

"Domnul Laszlo Tokes nu mai poate cere o amanare, legea si regulamentul nostru prevad doua date de invitare, care au expirat si, daca nu s-a prezentat, nu mai poate cere o amanare", a explicat Ionel Haiduc.

Senatorul PSD Gabriela Vranceanu Firea a afirmat ca toti cavalerii ordinului si-au expus punctul de vedere, in sedinta de vineri fiind audiata si eurodeputata Corina Cretu, cea care a inaintat prima cererea de retragere a distinctiei lui Laszlo Tokes.

Eurodeputatul Tokes Laszlo a transmis joi, de la Bruxelles, Consiliului de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" o cerere de amanare a discutarii retragerii decoratiei primite, motivand prin obligatia de a fi prezent vineri la Lendava, in Slovenia, la sedinta Consiliului Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic, in calitate de presedinte al acestui for.

In acelasi timp, Tokes a solicitat sa i se ofere posibilitatea de a uza de dreptul sau la aparare, garantat prin Constitutie, prin intermediul avocatului imputernicit in acest sens, Kincses Elod.

"Conform celor mentionate, va rog cu respect sa amanati luarea in discutie a cazului meu, deoarece domnul avocat Kincses nu se afla in tara pana in data de 20 octombrie", a transmis Tokes.