Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a depus vineri plângere la Secţia 10 Poliţie pentru distrugere, în urma incidentului de joi seară, când luneta maşinii i-a fost spartă în Centrul Vechi al Capitalei, au declarat pentru Agerpres oficiali ai Poliţiei Capitalei. Si soferul demnitarului a depus plângere vineri, la aceeasi sectie. Seful Politiei a declarase vineri ca a discutat personal cu ministrul Barbu, care a zis ca nu depune plangere in acest caz.

Politia Capitalei l-a identificat pe barbatul care a spart luneta masinii ministrului Culturii, Daniel Barbu, si care urmeaza sa fie audiat de anchetatori.

Seful Politiei a declarat vineri ca a discutat personal cu ministrul Barbu, care a zis ca nu depune plangere in acest caz.

De asemenea, oamenii legii au identificat alte 16 persoane care au participat la vandalizarea autoturismului demnitarului, a declarat, vineri, seful institutiei, comisar-sef Mihai Pruteanu.

El a mai spus ca politistii urmeaza sa audieze mai multi martori, in cauza deschizandu-se un dosar penal sub coordonarea Parchetului Judecatoriei Sectorului 3.

Politistii Sectiei 10 vor sta de vorba, vineri, cu toate persoanele care au participat la eveniment, fie manifestanti care au protestat fata de proiectul Rosia Montana, cei care i-au si vandalizat autoturismul demnitarului, fie alti oameni care au asistat la incident.

Deocamdata, nicio persoana nu a fost retinuta.