Premierul Victor Ponta a anuntat ca vineri dupa-masa va prezenta programul vizitei sale in Statele Unite de saptamana viitoare. Deoarece va fi plecat toata saptamana, vineri a avut loc o sedinta extraordinara de Guvern. "Mai sunt cateva puncte pe ordinea de zi, deoarece saptamana viitoare nu vom avea sedinta miercuri, voi fi in Statele Unite. De abia vineri, pe 25, este sedinta de Guvern. Astazi dupa-amiaza o sa sustin o declaratie de presa pentru a prezenta exact programul vizitei in Statele Unite ale Americii. Intre timp, insa, Guvernul ramane la treaba", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a confirmat la Antena 3 informatiile aparute in HotNews.ro potrivit carora premierul va pleca intr-o vizita oficiala in SUA. Seful guvernului nu-si explica cum au aparut informatiile in presa si nu stie daca ele au venit pe filiera Cotroceni, iar Traian Basescu a incercat sa-i impiedice vizita peste Ocean.

HotNews.ro,citand surse diplomatice, a scris miercuri ca premierul Victor Ponta va pleca, duminica, intr-o vizita oficiala in Statele Unite, insa totul depinde de modul in care se va rezolva problema blocajului bugetar care a paralizat administratia americana, existand posibilitatea ca vizita sa fie amanata daca nu se va ajunge o solutie pana vinerie. Potrivit acestora, premierul Ponta are pe agenda intalniri cu vicepresedintele american Joe Biden si cu un secretar de stat. Pe agenda mai figureaza o serie de intalniri cu reprezentanti ai unor companii americane. In paralel, ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, participa la Washington la o conferinta pe teme energetice si investitii.

De altfel, vizita lui Ponta a fost prefatata in aceste zile de o intensa actiune de lobby. ¬Tigru balcanic sau balta din Balcani?¬ este titlul unei analize facute de Democracy Institute din Washington, care a fost data publicitatii marti, potrivit Digi 24. In acest document, autorii sustin ca fara exploatarea de la Rosia Montana, Romania va ajunge din nou in sfera de influenta a Rusiei.

Vizita premierului in Statele Unite a stat mereu sub semnul intrebarii. Oficialitatile americane i-au sugerat lui Victor Ponta ca ar fi mai bine sa-si amane vizita la sfarsitul anului, pentru a evita bulversarea generata de criza bugetara din america, insa premierul ar fi insistat ca vizita sa aiba totusi loc la sfarsitul acesti luni, au mai precizat surse politice pentru HotNews.ro.