Vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg, se afla la Bucuresti si va participa, joi, la o conferinta organizata la BNR cu ocazia celebrarii a 20 de ani de la infiintarea Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma. Acesta va avea de asemenea o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Conferinta intitulata "Europa, incotro?" este organizata de Media Consulta International si are loc joi, la sediul Bancii Nationale Romane. Evenimentul il va avea ca invitat special pe ilustrul professor Ugo Bardi, membru marcant al Clubului de la Roma, informeaza organizatorii intr-un comunicat.

In cadrul conferintei, dezbaterile se vor axa pe situatia actuala a Romaniei in contextul economic european, principii ale clubului Bilderberg si Clubului de la Roma, ideologii economice si politice in Europa dupa criza datoriilor suverane, precizeaza organizatorii.

"Urmatoarea tinta in dezvoltarea Europei de Est este Romania, fiind a doua tara ca marime dupa Polonia si prezentand potential in reducerea diferentelor economice fara de Occident", a declarat secretarul general al Asociatiei Romana pentru Clubul de la Roma, Liviu Tudor.

Seful statului il va primi la Palatul Cotroceni pe presedintele Grupului Bilderberg, joi, la ora 10.00, potrivit programului oficial anuntat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.