Premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentantilor ministerelor de Interne si Administratie sa ii convinga sa se mute pe locuitorii ale caror case din judetul Galati se afla in zona afectata de fenomene seismice cu grad ridicat, precizand ca relocarea va fi decisa doar dupa un dialog cu acestia, potrivit Mediafax.

El a precizat ca in dialog va fi abordata si problema repararii caselor avariate de aceste seisme.

"Rog si Ministerul de Interne, si Ministerul Administratiei, sa fiti pregatiti in continuare daca putem si avem cum sa-i ajutam pe oamenii de acolo, inclusiv sa vedem daca-i convingem, daca vor sa-i relocam, insa asta se poate face doar in dialog cu oamenii respectivi, sau repararea caselor. Vreau sa-mi faceti clar o propunere pentru urmatoarea sedinta de guvern", le-a cerut Ponta reprezentantilor celor doua ministere.

Din 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela din Galati au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade si s-a produs in 29 septembrie.