Localitatile din jurul Capitalei au fost invadate de haite de zeci de caini maidanezi dupa adoptarea in Parlament a legii ce prevede eutanasierea animalelor care nu sunt adoptate. Localnicii se plang ca in ultimele saptamani au aparut haite de zeci de caini. De cealalta parte, primarul Capitalei sustine ca vina nu apartine ASPA, ci persoanelor care adopta caini si le dau din nou drumul pe strada: "Exista si zapaciti care i-au adoptat, i-au pus in portbagaj si i-au dus acolo. Si eu am anumite semnale si din cauza asta am dat drumul la control, mai ales cei care au adoptat 2-3 caini sa vedem ce au facut cu ei", a declarat Sorin Oprescu, potrivit B1 Tv.

Caini comunitariFoto: HotNews / DP

Primarul Capitalei a mai spus, vineri, ca aproape 1.100 de maidanezi au fost adoptati in ultima luna: "Au inceput sa lucreze ai nostri la norme (de aplicare a legii privind maidanezii n.red.). Deocamdata nu s-au intalnit cu cei de la Parlament, dar aceasta nu ma impiedica sa luam cateii de pe strada, deci in momentul acesta ii strangem, suntem prezenti pe strada, incurajam adoptia, 510 au fost adoptati de Uzunu, de Dog Town, iar persoanele fizice au luat 570 de caini".

Oprescu a adaugat ca municipalitatea vrea sa se construiasca un nou adapost in Bucuresti, cu o capacitate initiala de 1.500 - 2.000 de locuri: "A fost inchiriat si amenajam acum un alt adapost la marginea Capitalei. Cand o sa fie gata o sa-l vizitam. Noi vrem sa facem acolo deocamdata 1.500 - 2000 de locuri. Ne dorim sa ajungem acolo la 3.000 de locuri. Mergem si noi in progres."