Calin Roman, care ar fi incercat sa ii dea mita in China ministrului Dan Sova, este directorul general al grupului de firme Selina din Oradea, patronul companiei, Beniamin Rus, spunand ca acuzatiile aduse acestuia "nu sunt reale" si ca daca ar fi avut astfel de intentii ar fi mers el insusi in China, relateaza Mediafax.

Calin Roman este directorul general al grupului de firme Selina, patronat de Beniamin Rus.

Calin Roman nu a putut fi contactat, insa patronul companiei, Beniamin Rus, a declarat ca acuzatiile aduse omului de afaceri nu sunt reale.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, care citeaza tot Mediafax, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Bihor, Cristian Ardelean, a afirmat ca plangerea ministrului Dan Sova este depusa impotriva omului de afaceri Calin Roman, la dosar fiind si o carte de vizita a acestuia.

Cristian Ardelean a precizat ca in dosar se afla plangerea ministrului Sova si cateva acte, printre care si cartea de vizita a lui Calin Roman. Potrivit acestuia, cercetarile se afla in faza incipienta dar "in denunt este indicat numele unui martor care ar fi asistat la discutii".

Patronul Selina respinge acuzatiile: Daca aveam astfel de intentii sau preocupari, mergeam si discutam eu

"Calin Roman a fost intr-adevar in China. Eu trebuia sa ma duc in China. Am fost invitat personal. Stiam ca merg Corlatean si Sova. Daca aveam astfel de intentii sau preocupari, mergeam si discutam eu. Acuzatiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale", a declarat Beniamin Rus.

Numele lui Beniamin Rus a fost legat in mai multe randuri de castigarea unor contracte publice, iar in 2010 a fost acuzat chiar de mituirea mai multor functionari locali din Maramures, judet in care avea un contract de deszapezire. Acuzatia in acest caz a fost, insa, retrasa.

Democrat-liberalii din Bihor au acuzat existenta unei legaturi intre firma omului de afaceri Beniamin Rus, Selina, si Partidul National Liberal, potrivit site-ului bihorstiri.ro.

Grupul Selina cuprinde cinci firme - Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. si Selina Kurdistan -, specializate in constructii, lucrari de infrastructura, transport si mecanizare, iar consortiul are peste 1.500 de angajati si peste 400 de utilaje si echipamente, potrivit site-ului companiei.

Printre activitatile grupului se numara: constructii civile si industriale, restaurari de monumente istorice, lucrari de instalatii, alimentare cu apa, canalizari, sanitare, electrice, incalzire si climatizare, statii de pompare si statii de epurare a apelor uzate, constructii de drumuri si autostrazi, constructii de poduri si podete, constructii hidrotehnice, imbunatatiri funciare, gospodarirea apelor, combaterea eroziunii solului, inchideri de mine, ecologizari si iazuri de decantare, transporturi si mecanizare, inchiriere utilaje, dezvoltare si promovare imobiliara si activitati de turism.

Ministrul Dan Sova a declarat, joi, ca a depus o plangere penala la DNA impotriva reprezentantului unei mari companii care, in timpul vizitei facute in China, a incercat sa il mituiasca pentru a obtine un contract vizand constructia unui tronson de autostrada.