Cei sapte cetateni romani si israelieni retinuti, in noaptea de marti spre miercuri, de procurorii DIICOT, fiind cercetati pentru recuperari de bani si alte fapte cu violenta, au fost arestati preventiv, de Curtea de Apel Bucuresti, scrie Mediafax. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Patru cetateni israelieni si trei romani, printre care si Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, au fost retinuti, in noaptea de marti spre miercuri, de procurorii DIICOT, in dosarul in care sunt suspectati de recuperari de bani cu violenta, lipsire de libertate, talharie si santaj.

Procurorii DIICOT au audiat in acest caz 15 persoane, cetateni israelieni si romani, pe care le-au ridicat in urma unor perchezitii la locuintele acestora din Bucuresti si din localitatile Pantelimon, Voluntari, Magurele si Rosu din judetul Ilfov, precum si la sediul unui cabinet de avocatura. La finalul audierilor au fost retinuti sapte dintre acestia.

Procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pentru Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu si Florin Paun.

In ancheta este vizat si Tolea Ciumac, insa acesta nu a fost gasit de procurori. Totusi, Tolea Ciumac s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul Politiei Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa in acest dosar.

DIICOT urmeaza sa-l citeze in vederea audierii, el avand calitatea de martor in acest caz. Printre cei care au fost audiati de procurori sunt si medicii esteticieni Iancu Murad si Gad Ofir Renert.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca medicul estetician Iancu Morad ar fi ajuns sa fie amenintat de persoanele carora le-a cerut sa recupereze in numele sau, de la un alt medic estetician, Gad Ofir Renert, fost colaborator al sau, suma de 80.000 de euro, context in care ar fi apelat la un cunoscut din serviciul secret israelian Mossad.

Ancheta procurorilor DIICOT vizeaza un grup infractional organizat, constituit din 11 persoane, cetateni israelieni si romani, suspectate de infractiuni de violenta, respectiv lipsire de libertate in mod ilegal, talharie si santaj.