Fizicienii romani s-ar putea pregati in Japonia in domeniul seismologiei. Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, i-a propus omologului sau nipon initierea unui program de colaborare intre Japonia si Romania in domeniul seismologiei. "Propunerea de cooperare a fost primita cu deschidere si presupune schimburi de informatii stiintifice, expertiza si specialisti, respectiv sesiuni de pregatire pentru fizicienii romani", anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, care participa la Forumul Stiintei si Tehnologiei in Societate (The Science and Technology in Society Forum) de la Kyoto, a avut astazi, 9 octombrie, o intalnire bilaterala cu ministrul japonez pentru politici stiintifice si tehnologice, Ichita Yamamoto.

"Ministrul roman a propus omologului nipon initierea unui program de colaborare intre Japonia si Romania in domeniul seismologiei avand in vedere experienta si traditia pe care Japonia o are in acest sector de cercetare. Propunerea de cooperare a fost primita cu deschidere si presupune schimburi de informatii stiintifice, expertiza si specialisti, respectiv sesiuni de pregatire pentru fizicienii romani", informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Mihnea Costoiu a declarat ca isi doreste ca programele de educatie a populatiei derulate de Japonia, precum si sistemele de alertare prezentate de expertii niponi sa fie adoptate ca "exemple de buna practica" in Romania. "Propunerea de colaborare a fost agreata si la acest nivel", anunta Ministerul.