Presedintele Traian Basescu s-a intrebat luni daca tinta ordonantei de urgenta privind insolventa nu este cumva televiziunea publica, care se afla intr-o situatie financiara "extrem de dificila", oferind astfel ocazia unui "Voiculescu sau Ghita" sa vina sa o "salveze".

"Mi-as permite o speculatie. Nu stiu daca e asa sau nu. Am primit si azi declaratia lui Ponta, sa plateasca banii inainte. Pai asta nu face nicio alta firma. Dar ma duce cu gandul la altceva: nu cumva tinta este TVR?", a afirmat seful statului, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni.

Acesta a notat ca televiziunea publica se afla "intr-o situatie extrem de dificila financiar" si a "anagajat programe si investitii in masini extrem de costisitoare".

"Ma tem ca maine-poimaine e in insolventa, nu are cum plati, si o sa vina poate cineva care are lichiditati. Si cum exista ori un Voiculescu ori un Ghita care din contracte cu statul par a avea bani suficienti, ne trezim ca vin salvatorii. Nu spun ca asa o sa fie, dar e un scenariu pe care ni-l putem imagina", a comentat Traian Basescu.

Seful statului a acuzat aplicarea unui regim discriminatoriu pentru televiziuni si radiouri, care reprezinta "un pas urias in afara liniilor democratice".

"Faptul ca televiziunilor si radiourilor li se aplica un regim discriminatoriu ma indreptateste sa spun ca, spre deosebire de Adrian Nastase, care platea presa, Victor Ponta e la fel de hotarat sa puna sub control presa, dar o face mult mai cinic si brutal", a criticat el, denuntand "o actiune nedemocratica ce va aduce mari deservicii Romaniei".

In plus, presedintele a precizat ca Art. 348 al. 2 din ordonanta de urgenta privind insolventa permite in plus "aplicarea retroactiva a noilor proceduri de insolventa", oferind "posibilitatea ca discretionar Guvernul sa actioneze pe o firma sau alta, cum ii convine lui".

Basescu a precizat ca ordonanta ar trebui atacata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului, daca acesta "nu ar fi atat de indatoritor fata de Guvern".