Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, a declarat ca "au existat mai multe simulari cu ce ar insemna cresterile salariilor din sistemul educational. Va spun ca se are in vedere cresterea salariilor, in niciun caz nu va exista o diminuare a acestora. Daca ar fi dupa mine, as scadea salariile unor angajati de la Finante", transmite Agerpres.

Remus PricopieFoto: Agerpres

Prezent luni, 7 octombrie, la Ramnicu Valcea unde a participat la mai multe intalniri cu autoritatile locale, manageri de unitati scolare si cadre didactice, ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie a declarat ca se are in vedere posibilitatea de a creste veniturile angajatilor.

"Au existat mai multe simulari cu ce ar insemna cresterile salariilor din sistemul educational. Va spun ca se are in vedere cresterea salariilor, in niciun caz nu va exista o diminuare a acestora. Daca ar fi dupa mine, as scadea salariile unor angajati de la Finante. In schimb, e o problema: de exemplu, daca am creste salariul unei educatoare debutante de la 560 de lei la 900 de lei, am ajunge la un salariu echivalent unei educatoare cu vechime in profesie, ceea ce ar duce la discrepante in sistem", a afirmat Remus Pricopie, citat de Agerpres.

Citeste si: