Daniel Morar, fost sef al DNA si actual judecator la Curtea Constitutionala, a declarat joi ca premierul Victor Ponta ar trebui sa fie mai responsabil cand afirma despre o intreaga institutie sau despre o parte din procurori ca au instrumentat dosare politice, relateaza Agerpres.

"Ca ii convine sau nu, sunt dosare care confirma savarsirea unor fapte penale si oamenii care le-au comis merg in inchisoare. Cred ca ar trebui sa fie mai responsabil cand afirma despre o intreaga institutie sau despre o parte din procurori ca au instrumentat dosare politice pentru ca acesta este un lucru nedemn mai ales pentru un magistrat", a spus joi Daniel Morar, la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta declarase anterior ca isi mentine opinia potrivit careia dosarele celor care au votat la referendum sunt "dosare politice" pornite de catre "domnul Morar, domnul Papici si toata trupa".

"Mi-am mentinut si imi mentin opinia pe care mi-am exprimat-o asta-vara. Si de asta-vara si pana astazi nu mi-am schimbat-o, ci dimpotriva mi-am intarit-o ca dosarele celor care au votat la referendum sunt dosare politice pornite de catre domnul Morar, domnul Papici si toata trupa. Nu-mi schimb aceasta parere", a afirmat Ponta.