Incetarea delegarii procurorului Lucian Papici in functia de sef al Sectiei I a DNA, precum si a adjunctului acestuia, si inlocuirea lor cu alti procurori, au avut in vedere propunerile transmise de ministrul Justitiei catre Consiliul Superior al Magistraturii, sustine Parchetul General intr-un comunicat citat de Agerpres. Precizarile vin dupa ce procurorul general Tiberiu Nitu a dispus miercuri incetarea delegarii lui Lucian Papici in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Iuliana Bendeac.

Inlocuirea lui Papici de la sefia Sectiei I a venit in aceeasi zi in care acesta a finalizat ancheta in dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei, in care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea. In urma cu o saptamana, Tiberiu Nitu ii prelungise lui Papici delegarea in functia de conducere cu inca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

De asemenea, la aceeasi data s-a dispus incetarea delegarii Marianei Alexandru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Viorel Cerbu. Totodata, a fost mentinuta delegarea Elenei Matiesescu in functia de procuror sef al Sectiei judiciar penala, precum si delegarea lui Ion Alexandru in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

"Masurile dispuse au avut in vedere faptul ca ministrul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire in functii de conducere la Directia Nationala Anticoruptie, dupa cum urmeaza: Iuliana Bendeac in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei; Viorel Cerbu in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei; Elena Matiesescu in functia de procuror sef al Sectiei judiciar penala; Ion Alexandru in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari. S-a urmarit, astfel, asigurarea continuitatii si a unei eficiente manageriale sporite, in perspectiva prezentarii candidatilor propusi la interviu", precizeaza Parchetul General.