Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential in cadrul Departamentului Analiza Politica, a scris pe contul sau de Facebook dupa scandalul indepartarii procurorului DNA Lucian Papici ca "Justitia nu e sub control politic, chiar daca Ponta incearca sa dea impresia asta colegilor lui de partid care vor sa cam scape de el".

Lazaroiu s-a contrat cu mai multi comentatori de pe Facebook care i-au imputat sustinerea acordata intelegerii politice din aprilie 2013 intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, in urma caruia Tiberiu Nitu a devenit procuror general, iar Codruta Kovesi - sefa DNA.

"Calitatea dosarelor nu va avea de suferit. Iar comunicatul DNA spune totul despre independenta procurorilor", a mai scris Lazaroiu miercuri seara, caracterizind atitudinea lui Ponta drept "joc de lumini".

Reamintim ca procurorul general Tiberiu Nitu i-a revocat miercuri delegarea procurorului Lucian Papici din functia de sef al Sectiei I a DNA, unde tocmai fusese delegat pe functie in urma cu doua saptamani. Papici a instrumentat dosarul privind fraudarea referendumului de catre vicepremierul Liviu Dragnea. Procurorul general Nitu (numit in functie in urma intelegerii dintre Victor Ponta si Traian Basescu, cu girul Ambasadei SUA si Ambasadei Marii Britanii) a trimis ordinul miercuri, in jurul orei 17.00.

Gestul a fost interpretat mai degraba ca sanctiune, deoarece dosarul lui Liviu Dragnea ajunsese deja pe masa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. DNA a reactionat miercuri seara, luand pozitie printr-un comunicat oficial de presa fata de decizia procurorului general Nitu. Premierul Ponta a declarat ulterior ca Papici e "un mare basist" care "a facut dosare politice".