Cei care marti au fost nevoiti sa calatoreasca cu trenul pe ruta Brasov-Bucuresti au avut mare ghinion. Din cauza vremii nefavorabile, trenurile au avut intarzieri si de peste 10 ore. Este adevarat ca vremea a fost cu totul uimitoare pentru aceasta perioada a anului, iar ninsoarea este un fenomen cu totul deosebit pentru inceput de octombrie, insa asta nu scuza faptul ca oamenilor nu li s-a oferit nicio posibilitate de a scapa din trenurile care ii tin captivi.

Tabela de sosire a Garii de Nord la ora 23:40Foto: -

UPDATE Trenurile au ajuns in Bucuresti in jurul orei 3 noaptea, unele si cu peste 600 de minute intarziere.

Problemele au inceput inca din cursul diminetii, in jurul orei 10:00, cand vantul puternic a doborat circa 10 copaci pe linia de cale ferata intre statiile Darste si Timisu de Sus. Desi echipele au fost la fata locului, incercand sa rezolve problema, vremea rea a persistat, iar copacii au continuat sa cada peste calea ferata. Astfel, desi unele portiuni erau reparate si functionale, apareau altele cu mari probleme.

Calatorii din trenurile care au plecat in jurul orei 14:00 din Brasov catre Bucuresti au asteptat cateva ore ca trenul sa plece din gara Brasov, insa apoi au urmat stationari atat la Darste, cat si la Timisu de Sus, unde trenurile se afla si acum, dupa 10 ore in care nu au parcurs nici macar 15 kilometri.

Este adevarat ca lucratorii CFR sunt cu utilaje in zona, incercand sa remedieze gravele probleme la liniile de inalta tensiune, insa la fel de adevarat este si faptul ca nimeni nu a trimis autobuze pentru a-i scoate pe acesti oameni din trenurile in care au stat aproape jumatate de zi.

Unul dintre pasageri a relatat pentru Hotnews.ro ca in tren este lumina, caldura, iar prizele inca functioneaza, dar CFR-istii care lucreaza pentru repararea cablurilor nu au putut spune cand vor remedia lucrurile, avertizand ca este posibil ca trenurile sa ramana fara lumina si caldura.

Clientul CFR a mai spus ca un pasager a reusit sa ia legatura cu soferul unui autobuz care venea de la Targu Mures si care mai avea 30 de locuri libere, astfel ca tot atatia pasageri au avut nesperata sansa sa fuga prin padure catre DN 1 si implicit catre finalul suferintei.

CFR a anuntat in jurul orei 19:00 ca gravele probleme au fost rezolvate si ca circulatia a fost reluata intre Brasov si Predeal.