Fostul deputat social-democrat Mugurel Surupaceanu a fost condamnat marti la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul 'Buldotancul', anunta Agerpres.

Mugurel SurupaceanuFoto: Surupaceanu.ro

Conform sentintei Tribunalului Gorj, Surupaceanu a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si sase ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

Mugurel Surupaceanu a declarat ca va face apel la Curtea de Apel Craiova.

"Este doar prima instanta, mai exista doua cai de atac. Cred ca este o razbunare, mai ales ca am fost singurul politician care a castigat un proces impotriva lui Traian Basescu si in acelasi timp am avut curajul sa spun niste adevaruri. In mod cert voi face apel si sper ca se va indrepta aceasta eroare juridica", a spus Mugurel Surupaceanu.

In acelasi dosar, fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a primit sase ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, iar reprezentantul firmei lui Mugurel Surupaceanu, Sorin Busan, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu.

Ceilalti doi inculpati in dosarul 'Buldotancul', Vasile Ioan Viorel si Silvica Boiangiu, fosti directori ai Complexului Energetic Turceni, au fost condamnati la patru ani inchisoare cu suspendare, avand un termen de incercare de 6 ani. Hotararea nu este definitiva, ea putand fi atacata.

Dosarul in care au fost condamnati acestia a plecat de la faptul ca firma lui Mugurel Surupaceanu a achizitionat un buldotanc defect din strainatate, pe care l-a vandut la un pret supraevaluat Complexului Energetic Turceni, creandu-se acestuia un prejudiciu de peste 800.000 de lei.