Dan si Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu si Antena 3, trimisi in judecata de DNA in dosarul de santaj  RCS&RDS

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 1 octombrie 2013, 15:40 Actualitate | Esenţial


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu si persoana juridica Antena 3 au fost trimisi in judecata in dosarul privind santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei, anunta Agerpres. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Serban Pop, fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.).

Cine sunt persoanele trimise in judecata in acest dosar, care a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti:
 • 1. Alexandrescu George Sorin, director general al S.A. ANTENA TV GROUP S.A., in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj,
 • 2. Dan Voiculescu, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
 • 3. Camelia-Rodica Voiculescu, asociat la S.C. ANTENA TV GROUP S.A. si la S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
 • 4. George Daniel Matiescu, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
 • 5. Serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.), la data faptelor, avocat suspendat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii,
 • 6. persoana juridica S.C. ANTENA 3 S.A., in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj,
 • 7. persoana juridica S.C. ANTENA TV GROUP S.A., in sarcina careia s-a retinut infractiunea de santaj,
 • 8. persoana juridica S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina careia s-a retinut infractiunea de santaj.
Care sunt acuzatiile procurorilor DNA, potrivit rechizitoriului citat intr-un comunicat al DNA:

 • In perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, in calitate de director general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., Alexandrescu George Sorin a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata) amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.
 • In mod concret, Alexandrescu George Sorin a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, in opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savarsita de partea vatamata, in situatia in care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinand S.C. ANTENA TV GROUP S.A. la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati.
 • Actele de constrangere, prin amenintare, s-au exercitat in mai multe feluri:
 •            - verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic;
 •            - prin intermediul unui spot publicitar prin care opinia publica era informata ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicata partea vatamata. Acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia inculpatilor Voiculescu Camelia - Rodica si Alexandrescu George Sorin la data de 8 mai 2013 si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013 cu o frecventa de 5 ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand S.C. ANTENA TV GROUP S.A. si S.C. ANTENA 3 S.A.;
 •             - prin inscrisuri avand caracter de somatie, emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L., semnate de Matiescu George-Daniel, in calitate de director general si trimise catre partea vatamata si catre alte persoane, prin care, sub pretextul desfasurarii unei anchete jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.
 • In contextul activitatilor descrise mai sus, cu ocazia mai multor intalniri, Alexandrescu George Sorin i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul societatii este semnarea contractului cu ANTENA TV GROUP, in conditiile impuse.
 • Informatiile pe care s-a sprijinit Alexandrescu George Sorin pentru a exercita actele de santaj la adresa partii vatamate au fost obtinute de la Pop Serban, presedinte al ANAF la acea data. Astfel, in luna februarie 2013, acesta din urma i-a remis lui Alexandrescu George Sorin un set cu documente provenind de la angajatii Garzii Financiare, in conditiile in care, in calitatea sa de presedinte al ANAF, era obligat sa asigure confidentialitatea informatiilor obtinute, in virtutea functiei, de la angajati. In acest fel, Pop Serban i-a asigurat lui Alexandrescu George Sorin un ascendent in discutiile cu partea vatamata si, totodata, un potential subiect de presa, iar pentru sine ulterior, a obtinut promisiunea ca va fi sprijinit pentru mentinerea in functia de presedinte al ANAF.
 • In perioada mentionata, Voiculescu Dan, prin demersurile sale, a sprijinit actiunile desfasurate de Alexandrescu George Sorin care erau menite sa mentina si sa accentueze starea de presiune psihica asupra partii vatamate.
 • Demersurile de sprijin s-au facut in mod direct, prin discutii si indrumari adresate lui Alexandrescu George Sorin si indirect, prin intermediul fiicei sale, Voiculescu Camelia - Rodica. La randul sau, Alexandrescu George Sorin l-a informat constant, fie direct, fie prin Voiculescu Camelia - Rodica, despre stadiul actiunilor de santajare si despre pozitia partii vatamate.
 • Prin intermediul site-urilor Income Magazin si Jurnalul National detinute de S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, Matiescu George Daniel, in calitatea sa de director general, a girat publicarea unor stiri negative la adresa societatii reprezentate de partea vatamata, in scopul sustinerii actelor de santaj exercitate de Alexandrescu George Sorin. De asemenea, a acceptat si a semnat inscrisurile trimise la data de 24 aprilie 2013 catre partea vatamata si catre alte persoane, in conditiile in care acestea nu vizau niciun fel de investigatie jurnalistica, ci erau acte de constrangere prin amenintare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de coruptie. La data de 23 aprilie 2013, la luarea deciziei de trimitere a acestor inscrisuri a participat si Voiculescu Camelia - Rodica.
 • In contextul sprijinului acordat activitatilor exercitate de Alexandrescu George Sorin pentru si in numele S.C. ANTENA TV GROUP S.A. se inscriu si emisiunile difuzate, incepand cu data de 30 mai 2013, de postul de televiziune Antena 3 (detinuta S.C. ANTENA 3 S.A.), in sensul in care s-a urmarit exonerarea de raspundere penala a inculpatului, denigrarea sistemului judiciar, vizand influentarea deciziei magistratilor in ceea ce priveste urmarirea penala si judecata masurilor preventive in prezenta cauza penala.

Vom reveni cu amanunte


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8601 vizualizari

 • +44 (46 voturi)    
  ura, ura, ... (Marţi, 1 octombrie 2013, 15:48)

  timp tamp [utilizator]

  cate 5 cate 5, ... pentru telepatie, pentru galerie, pentru golanie... el, varanu trebuie sa fie mot la toti potlogarii(berbecali, bombonel, mos caltabos, vanntu, voicu ...,)..
  la multi ani motanas!
  • +29 (29 voturi)    
   deja e iz de ketamina in izmenele (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:30)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

   lui felix..de pipilica nu mai spun ca este deja evident
  • +24 (24 voturi)    
   Kite Kat (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:36)

   Serban. B [anonim] i-a raspuns lui timp tamp

   Oare pisicile primesc la puscarie KiteKat? sau poate Wiskas.... yummyyy
   • +18 (18 voturi)    
    pe vrema lui Visinescu era kitekat (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:44)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Serban. B

    acum e cu Purina ))))))
  • -24 (24 voturi)    
   s-o crezi tu (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:24)

   sandra.renetova [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

   Nu o sa faca nici macar o zi din cei 5 ani. La recurs se va demonta dosarul ICA. In ceea ce priveste dosarul cu presupusul santaj, Bendei o sa faca inchisoare pentru falsificarea dovezilor!
   • +11 (11 voturi)    
    Alo! (Marţi, 1 octombrie 2013, 18:10)

    robert.b [utilizator] i-a raspuns lui sandra.renetova

    Bai Vasea, ce facem, muma-ta de rusnac!? Nu ti-am zis sa te dai român? Ai uitat? Nu-ti primesti bonului de postac luna asta!! Marsh la treaba!
  • +5 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 1 octombrie 2013, 18:03)

   qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui timp tamp

 • +25 (25 voturi)    
  ahahahahahahaha (Marţi, 1 octombrie 2013, 15:52)

  rocknum [utilizator]

  ahahahahahahahahahahahahaha
  • +13 (13 voturi)    
   asteptam ca lacheii sa-si puna cenuse in cap (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:53)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui rocknum

   pana il vopsesc pe motan in dungi, ulterior nu le mai dam circumstante atenuante( ca au fost lacomi, oportunisti, creduli si pupin'curisti), le vom da doar Ketamina...
 • +41 (41 voturi)    
  Bravo (Marţi, 1 octombrie 2013, 15:52)

  iorgos [utilizator]

  Domule Profesor , " LA MULTI ANI " !
  • +16 (16 voturi)    
   iti dai seama ce cursanti va avea (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:47)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui iorgos

   dom professor la facultate ? numai unu si unu )))))
 • +35 (35 voturi)    
  poate vom vedea (Marţi, 1 octombrie 2013, 15:54)

  lucyan [utilizator]

  niste termene mai rapide, ar trebui ca in cazul marilor corupti sa se judece dosarele in regim de urgenta, nu sa se astepte prescrierea, sa se foloseasca de fel de fel de tertipuri pentru amanarea procesului...
  daca este vinovat sa fie urgent condamnat, sa fie adaugata la cealalta sentinta lui varanu' iar latrina sa fie inchisa, a facut destul rau acestei tari, a indobitocit 25 % din populatie cu minciunile sale, unii chiar au ajuns sa creada ce spun, daca le sunt repetate zi de zi aceleasi minciuni...
  • +21 (21 voturi)    
   Sigur (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:18)

   cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

   Vom vedea sigur termene mai rapide, pentru ca se judeca pe baza noilor legi - vezi "mica reforma" a justitiei facuta de Predoiu.
   Un exemplu e cazul lui Surupaceanu... Sau chiar Vantu - pt santaj.
  • +6 (12 voturi)    
   NU termenele sunt problema! (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:34)

   t-mesaj [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

   Ar trebui ca de la prima condamnare sa fie bagat la zdup. Sa faca recurs din puscarie.
   De ce trebuie sa mai stea ani buni in libertate cand o data cu prima condamnare prezumtia de nevinovatie nu mai exista ?!?
   Daca prima condamnare a fost data corect recursul in cel mai bun caz ar putea sa duca la schimbarea unor elemente de incadrare judiciara nicidecum la schimbarea sentintei data pe fond de prima instanta.
   Asa se induce ideea ca prima instanta nu face altceva decat s-o dea sistematic in bara sau sa dea sentinte fictive ceea ce este o aberatie.
   • -5 (5 voturi)    
    Esti (Marţi, 1 octombrie 2013, 20:43)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui t-mesaj

    pe langa lege badie,dupa stimabila ta parere tot sistemul juridic este aiurea,de ce sa nu-i umflam pe toti de pe strada,sa-i trimitem la puscarie si apoi sa-i judecam pe forumuri,cu prosti ca si tine!!!
 • +23 (23 voturi)    
  Felixe nu-i a buna (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:11)

  Florin@ [utilizator]

  Pe Becalii l-au plans.
  Pe Nastase l-au plans.

  Dar pe tine mai Felixe ? In afara de Badea & co. cine te mai plange ?

  Ani buni acolo, manipulatorule.
  • +12 (12 voturi)    
   Miauuuuuu (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:37)

   Serban. B [anonim] i-a raspuns lui Florin@

   Mioaaauuuuu, miaaaaauuuuu, auuuuuuuuuu, miauuuuuuuuuuuu miiiiiiiiiiiiiiiooooooooooooaaaaaaaaauuuuuuuuuuuu :)))
 • +27 (27 voturi)    
  Ptiu, bata-va norocul sa va bata (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:15)

  bigbrother [utilizator]

  Ma astia de la DNA, voi vreti sa ma faceti sa raman in tara, recunoasteti.

  Hai ca mai stau putin, poate apuc sa vad matza asta turbata prinzandu-si capul intre gratiile celulei. Atentie ca musca si zgarie rau, deja are spume la gura.
  • +17 (17 voturi)    
   mai e o otreapa de bagat (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:48)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   la pescarie Cucuveaua Iliescovici...cu dosarul din decembrie..minerii..e material de studio daca se vrea
   • +9 (9 voturi)    
    corect (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:18)

    adicos [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    si nu numai...
 • +24 (24 voturi)    
  Cat rau ati facut acestui popor (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:34)

  Maniu [utilizator]

  prin posturile voastre de televiziune! N-am sa uit niciodata cind angajatul vostru a intrebat o batrinica de la tara "matale citi barbati ai avut?". Individul nu a avut rusine - simptomatic pentru salbaticirea natiunii, programatica!
 • +17 (17 voturi)    
  așteptăm și pe alții (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:38)

  Kobolld [utilizator]

  Iliesu, Petre Roman, etc.
  așteptăm legi în care să prevadă confiscarea averilor ilicite și muncă forțată pentru toți deținuții
  • +9 (9 voturi)    
   munca in folosul Tzarii (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:23)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Kobolld

   care au jefuit o..sa faca curat sa spele weceuri...din astea..si filmati de antenna 3..in timpul actiunii ))))
 • +15 (15 voturi)    
  oare cum se vor mai vedea (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:45)

  cph [utilizator]

  emisiunile antenei 3 in situatia in care va fi considerata vinovata de complicitate la infractiunea de santaj?
  parca vad ca cei ce se vor uita la aceste emisiuni, vor avea doar o jumatate de ora pe zi (sau cat au voie puscariasii sa primeasca vizite), iar pe ecranul tv vor apare gratiile de la celula unde este "inchisa" :))
  scabros!
  • -7 (7 voturi)    
   Eu (Marţi, 1 octombrie 2013, 20:45)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui cph

   care ma uit adesea la Antena 3,daca nu va mai emite ma voi uita la B1,ca acolo va faceti voi educatia,cu colonelul Turcescu,cu acritura de Pora si alti saltimbaci.
 • +12 (12 voturi)    
  a inceput dna (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:51)

  nash pandelica [utilizator]

  vanatoarea de gusteri si soparle !
 • +23 (23 voturi)    
  Întrebarea existenţială pentru Mihai Gâdea (Marţi, 1 octombrie 2013, 16:51)

  slur [utilizator]

  Oare există viaţa după Felix?
  • +3 (3 voturi)    
   Genial! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 10:23)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui slur

   o pastrez!
 • +7 (7 voturi)    
  sinteza zilei (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:03)

  rocknum [utilizator]

  nu m-am uitat niciodata la sinteza zilei...
  dar cu siguranta in seara asta voi urmari cu maxim interes.
  O sa-mi iau si un castron mare de popcorn si o cutie de pepsi
  • +8 (8 voturi)    
   ia sampanie caviar (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:10)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui rocknum

   ca astia diseara o sa faca concurenta la emisiunile Divertis..emisiunile divertis alea cu umor anti nea nicu )))) e de ras in seara asta..de te doare burta ce bazaconii va profera Pastorul Ketamina dedublat..sau acompaniat de iz de urina...
 • -19 (19 voturi)    
  . (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:09)

  Jix [utilizator]

  Acest dosar urmareste sa discrediteze antenele, in niciun caz nu a fost vorba de vreun santaj, ei doar doresc sa strice imaginea si sa faca sa para antena 1/3 un post care minte, ceea ce este imposibil pentru ca oamenii au vazut defapt cine minte aici.
  • +9 (9 voturi)    
   ... (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:21)

   rocknum [utilizator] i-a raspuns lui Jix

   nu mai sta pe net ca tre sa intrii in tura de noapte.
   La antene :)
  • +4 (4 voturi)    
   pentru pacatele gandurilor tale (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:25)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Jix

   te rog da un like acilea...http://www.petitieonline.ro/petitie/02529049/semnaturi...si vei fi iertat si izbavit !
 • +12 (12 voturi)    
  Curios! (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:12)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Niciun mesaj nu a primit pana acum... minusi!
  Sau macar nu sunt preponderenti!
  Unde sunt mazetele, kentzii .. si toti sustinatorii lui felix?! Or fi cu el... acolo?! La racoare?!
  • +11 (11 voturi)    
   mazeta/finutza/gigikent/evoque (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:26)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   am auzit ca sunt la supermarket sa cumpere hartie igienica..asa cum a comandat becali cand a ajuns la pescarie ))))
 • -13 (13 voturi)    
  !!! (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:15)

  caspa1 [utilizator]

  Aceste dosare sunt niște minciuni Alexandrescu nu are nici o vina.
  • +6 (8 voturi)    
   iar incepi cu prostiile (Marţi, 1 octombrie 2013, 17:30)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui caspa1

   tot nu bagi un up load cu apararea infractorilor tai ? azi a fost zi de plata ? ce ti au bagat pe card ? chenzina ?..eu cred ca e DIRECT lichidarea )))) banii din noiembrie vor fi ai Poporului Roman !!!!
 • +6 (6 voturi)    
  Felix (Marţi, 1 octombrie 2013, 18:22)

  7imist [utilizator]

  devine ... Infelix !
 • +1 (1 vot)    
  Dr. House (Marţi, 1 octombrie 2013, 20:30)

  Cutezatorii2013 [utilizator]

  si unde-l mai vad eu pe dr. House? :((
 • -3 (3 voturi)    
  !!! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 11:23)

  caspa1 [utilizator]

  Acești oameni sunt nevinovați nu au șantajat pe nimeni de la RCS
 • -3 (3 voturi)    
  . (Miercuri, 2 octombrie 2013, 12:20)

  sandra.renetova [utilizator]

  Acuzatiile sunt neintemeiate. Bendei e un infractor care incearca sa scape basma curata din contractul fraudulos facut cu Mitica de la liga. Insa a intrat intr-o belea mai mare, fiindca a fabricat dovezi pentru dosarul impotriva lui Alexandrescu!
  • +1 (1 vot)    
   io zic sa mergi la DNA (Miercuri, 2 octombrie 2013, 12:40)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui sandra.renetova

   nu lasa pacatul Adevarului Tau nespus..am inteles ca te ai pocait aici ..dar DNA / te vrea/


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by