Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta se reunesc la Palatul Victoria, la ora 10.00, avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie, scrie Mediafax.

Ion Sandu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, a precizat ca nu exista o "probabilitate mare" de a prelungi avertizarile cod galben si portocaliu de ploi.

De asemenea, a precizat directorul ANM, este posibil ca in cursul zilei de marti sa fie scoase de sub Cod Galben judetele Timis, Mehedinti sau Caras.

In zonele de cod galben cantitatile cumulate de apa vor ajunge la 60 - 70 litri pe metru patrat iar in zonele de cod portocaliu vor depasi 80 litri pe metru patrat.

Victor Ponta a declarat, in debutul reuniunii, ca factorii responsabili in astfel de situatii au fost convocati pentru a se asigura "suntem la fel de pregatiti si pentru fenomenele naturale care au loc in aceasta perioada dar in acelasi timp reglam mecanismul si pentru iarna".

"As vrea de data asta sa nu ne ia pe nepregatite iarna sau alte fenomene", a spus Pontya.

"Va rog pe toti sa va concentrati toate eforturile pentru a fi pregatiti sa prevenim ce se poate preveni, sa inlaturam efectele intemperiilor si sa functioneze acest aparat al statului cat mai eficient posibil", a adaugat el.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a precizat ca pana in prezent nu au fost semnalate evenimente deosebite, pagube materiale sau pierderi de vieti.

A existat un singur drum bloca, in Fagaras, dar a fost deblocat.

Ministerul de Interne este pregatit sa inchida temporar drumurile, daca va fi nevoie, si sa intervina cu peste 9.000 de politisti, dintre care 7.000 la ordine publica si 1200 politie rutiera.

----------------------

Capitala si opt judete din tara se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM.

Meterologii au emis si doua atentionari COD GALBEN de ploi, care vieaza, incepand de duminica seara, judete din jumatatea de sud a tarii.