Traficul pe podul de la Agigea va fi restrictionat pentru vehiculele mai grele de 3,5 tone, cu exceptia salvarilor si masinilor ISU, incepand cu 1 octombrie, in conditiile in care acest pod se afla intr-un "stadiu avansat de degradare", a anuntat vineri premierul Victor Ponta.

In plus, podul va fi monitorizat "24 de ore din 24" pentru a se evalua daca s-a accentuat starea de degradare iar in cazul in care se constata "un pericol iminent de accident il inchidem de tot", a precizat seful guvernului, care s-a deplasat in judetul Constanta pentru a discuta solutiile posibile in acest caz.

Primul ministru a afirmat ca a discutat cu constructorii care l-au asigurat ca noul pod aflat in constructie la Poarta 10 a Portului Constanta poate fi terminat in luna mai, pentru a asigura traficul rutier dupa inchiderea definitiva, pentru reparatii, a podului Agigea.

"Speranta e ca structura sa reziste pana in mai, pana il dam in folosinta pe celalalt", a comentat Ponta.

In plus, va fi suplimentat capacitatea de transport feroviar iar incepand de saptamana viitoare va fi adus un pod de la Galati pentru a asigura traficul autovehiculelor grele.

Pentru a compensa pierderile suferite de transportatori, Consiliul Judetean Constanta va suspenda taxa pentru drumurile judetene, a adaugat Ponta, urmand ca "paguba" suferita de bugetul local sa fie compensata din fondul de rezerva al Guvernului.