Portul Constanta isi recapata statutul de terminal de plecare in croazierele internationale odata cu imbarcarea primilor turisti romani si straini, vineri, la bordul pachebotului MSC Musica, cu destinatia Gythion - Grecia, potrivit Agerpres. Astfel, de la Constanta se vor imbarca vineri 80 de turisti romani la bordul navei de lux pentru o croaziera de 12 zile in Marile Marmara, Egee, Mediterana, Ionica si Adriatica cu revenire in Marea Neagra.

Portul Constanta - terminalul de pasageriFoto: Portul Constanta

Potrivit ofiterului de presa al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta, Monica Velicu, de la Constanta se vor imbarca la bordul navei de lux 80 de turisti romani pentru o croaziera de 12 zile in Marile Marmara, Egee, Mediterana, Ionica si Adriatica cu revenire in Marea Neagra.

Nava de pasageri MSC Musica, apartinand companiei MSC Crociere, va sosi vineri la Constanta cu 2.500 de pasageri la bord, dintre care 80 de turisti romani care s-au imbarcat la Venetia si isi vor incheia calatoria la Constanta, urmand a pleca in seara aceleiasi zile pe mare, dupa ce va imbarca alti 80 de turisti romani, relateaza Agerpres.

Dupa o zi pe mare vasul va acosta in portul Gythion, din Peninsula Peloponez. Croaziera mai are programate escale in porturile Venetia, Katakolon, Istanbul, Yalta si Odessa, cu revenire la Constanta in cea de-a douasprezecea zi a voiajului.

Pentru acest an sunt programate patru croaziere de acest fel cu plecare din Portul Constanta.

CNAPM, prin aderarea la Asociatia Internationala MedCruise, a declansat demersurile prin care a reusit sa atraga in Portul Constanta prima companie - MSC Cruises - care isi asuma startul transformarii terminalului de la Constanta in port de imbarcare - 'Home Port' in termeni specifici.

Astfel, amatorii de croaziere maritime ce se vor imbarca de la Constanta au avantajul de a nu mai fi obligati sa cumpere bilet de avion, dus-intors, pana la un alt port de imbarcare din lume.

Portul Constanta dispune de infrastructura necesara si indeplineste toate celelalte conditii pentru a deveni un important nod pentru croazierele de la Marea Neagra.