Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, de aproximativ 46.275 Euro, intre averea dobandita si veniturile realizate de catre fosta judecatoare Viorica Dinu, in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala, precizeaza ANI intr-un comunicat.

In perioada 2008 - 2009, Viorica Dinu a realizat, impreuna cu sotul sau, venituri salariale in cuantum de 482.708,89 Lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 662.032,39 Lei, rezultand o diferenta nejustificata de 179.323,50 Lei (aprox. 46.275 Euro).

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Dinu, impreuna cu sotul sau, in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Dinu a exercitat functia de judecator in perioada 01 octombrie1997 - 14 martie 2013.

In 5 iulie 2013, ea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, fiind acuzata de luare de mita si trafic de influenta, alaturi de alte 22 de persoane.

Dinu a stat in arest preventiv, ea fiind acuzata, alaturi de judecatoarea Antonela Costache, ca ar fi luat mita sa dispuna eliberarea din arest a lui Dinel Staicu.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, este judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita, potrivit Mediafax.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Raducanu, si sotul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.

Alaturi de acestia vor fi judecati Sorin Vasilescu si Iulia Neamtu, grefieri la Tribunalul Bucuresti, Angela Cirlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dancuta, Nicolae Petrisor, fost Duduianu, zis "Cristofor", Stefan Minca, zis "Rosovelt", Laurentiu George Dinu, zis "Gore", Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragos Pandele si Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrica Bagoli si Dragos Dumitrescu.

Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti "dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta", in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.